Dezbateri pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

Deputatul USR Vâlcea, Ion Marian Lazăr, anunță că, Guvernul a adoptat recent un memorandum care stabilește calendarul de actualizare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), deosebit de important pentru dezvoltarea României în următoarele luni.

Termenul până la care trebuie trimis Comisiei Europene pentru aprobare este sfârșitul lunii aprilie 2021

Florile Govorei

„Planul Național de Redresare și Reziliență este o resursă de dezvoltare care permite o procedură cumva mai simplă și mai funcțională față de mecanismul tradițional al fondurilor structurale. Banii din PNRR nu sunt fonduri europene obișnuite. Nu merg pe regulamentele de coeziune. Nu ne obligă nimeni să facem sisteme complicate, să trimitem facturi la Bruxelles.

Tot ce trebuie să facem este să ne propunem niște reforme, niște ținte bianuale, pe care le raportăm de două ori pe an la Comisie și luăm banii pe ele. Modul în care ne organizăm noi sistemul acasă este complet decizia noastră națională.

Vom propune un sistem de management foarte, foarte simplu. Legătura cu bugetul de stat trebuie să fie directă, vrem să vedem ce proiecte sunt mature în ministere și să le dăm drumul deja.

Putem începe să finanțăm și proiecte care se derulează deja, de anul trecut, atât în administrația centrală, cât și locală”, a explicat parlamentarul USR Vâlcea, citându-l pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Sumele trebuie angajate până în 2023 și proiectele trebuie terminate până în 2026.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va organiza dezbateri ample cu toți cei interesați, din domeniile cheie, care pot contribui la identificarea și întocmirea celor mai potrivite proiecte de inclus în PNRR”, a conchis deputatul USR Vâlcea.

Distribuie