Deputatul Eugen Neață, solicitare stringentă către Guvern

Deputatul social-democrat vâlcean, Eugen Neață, solicită simplificarea procedurilor care permit accesul proprietarilor la lemnul din pădurile proprii. Parlamentarul PSD Vâlcea susține că se impune de urgență emiterea unor norme privind provenienţa şi circulaţia materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, simplificate, separate de cele pentru lemnul destinat comerţului.

Accesul oamenilor la lemnul de foc din pădurile lor

„Parlamentarii pot iniţia legi, pot corecta şi completa legi prin amendamente şi pot pune întrebări legate de diverse probleme şi cereri ale cetăţenilor, guvernanţilor.

Eu le-am făcut pe toate acestea în mandatul trecut. Am iniţiat legi, am completat şi am corectat legi şi i-am întrebat pe guvernanţi de ce nu îmbunătăţesc viaţa oamenilor făcând mai bine una sau alta.

Parlamentul României este încă în vacanţă. El acceptă în această perioadă întrebări din partea parlamentarilor, pe care le transmite Guvernului pentru a fi analizate şi aplicate în procesul conducerii treburilor gospodăreşti. Am revenit zilele acestea cu una dintre temele pe care le-am mai comunicat şi Guvernului anterior, fără ca ea să fie soluţionată în vreun fel şi anume: emiterea unor norme privind provenienţa şi circulaţia materialelor lemnoase destinate consumului propriu al proprietarului, simplificate, separate de cele pentru lemnul destinat comerţului.

Cer în continuare şi acestui Guvern, ministrului Mediului în principal, să simplifice procedurile care permit accesul proprietarilor la lemnul din pădurile proprii. Există români care sunt nevoiţi să cumpere lemn de pe piaţă, deseori la preţuri care îi depăşesc, pentru încălzirea locuinţelor lor şi ale părinţilor lor, tocmai pentru că procedura de a folosi lemnul din pădurile proprii este una sofisticată, greoaie, de foarte lungă durată. Este de neînţeles de ce statul „protejează” cu maximă nepăsare fondul silvic naţional şi împiedică cu atâta încrâncenare accesul oamenilor la bunul lor personal.

Încep astfel activitatea mea de deputat în noul mandat, continuând iniţiativele pe care le-am avut în ultimii ani, la sugestia oamenilor care mi-au încredinţat cu multă speranţă problemele lor de viaţă. Să punem împreună la treabă Guvernul României, în folosul cetăţenilor ei”, susține parlamentarul PSD Vâlcea.

Distribuie