Aranjamente pe funcții în PNL Vâlcea

Competiția mimată din PNL Vâlcea. Structura de conducere a filialei a fost deja decisă cu doar câteva zile înaintea alegerilor care vor avea loc vineri, 9 iulie. Funcțiile s-au împărțit în urma unor negocieri de culise, aranjamente, promisiuni și chiar amenințări.

Primarii liberali au fost excluși din conducerea partidului. Nici măcar nu au mai fost lăsați să candideze. Aspiranți la poziții-cheie, sfătuiți sau convinși să renunțe la candidaturi. În linii mari, structura de conducere a PNL Vâlcea se menține. Este cam aceeași echipă care a pierdut recentele confruntări electorale.

Pseudo-competiție galbenă

În cursa pentru șefia PNL Vâlcea s-au înscris Cristian Buican și Gheorghe Păsat. Nu vom insista acum asupra celor două candidaturi, urmând să revenim cu un alt articol pe această temă. Astăzi, vom aborda structura viitoarei echipe de conducere a PNL Vâlcea.

Romulus Bulacu va ocupa poziția de prim-vicepreședinte Politici Publice.

Senatorul Claudia Mihaela Banu este cel de-al doilea prim-vicepreședinte – Strategii Politice și Comunicare. Pentru acest post candidează și Romulus Burnaz, dar situația este tranșată în favoarea parlamentarului PNL.

Și fotoliile de vicepreședinți s-au împărțit deja: consilierul județean Gheorghe Folea – vicepreședinte Departamentul pentru Politici în Sănătate;

inspectorul școlar general – Mihaela Andreianu – vicepreședinte Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport;

secretarul de stat Aurel Simion – vicepreședinte Departamentul pentru Politici în Agricultură, Sivicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală;

consilierul județean Victor Popescu George – vicepreședinte Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și purtător de cuvânt;

Alexandru Părduț – vicepreședinte Departamentul Strategii și Relații Politice;

subprefectul Victor George Stănculescu – vicepreședinte Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului.

Pentru posturile de vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Economice și cel pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicatele, Patronate, Organizații balanța înclină în favoarea lui Ovidiu Popa și Ilie Fârtat, chiar dacă în competiție s-au înscris și Gheorghe Păsat, respectiv Nicolae Petrică.

Secretar general este deputatul Laurențiu Cazan, iar secretari generali adjuncți: Algina Tricuță și Mihaela Brănescu.

Trezorier – Narcisa Mihaela Stan.

Din Biroul Permanent Județean urmează să facă parte: Mircea Nadolu, Mirela Toma, Ștefan Bîzic, Mircea Poenaru, Claudiu Popa, Cristian Simoiu, Eftimie Ghermac, Gheorghe Ioniță, Adam Jinaru, Daniel Manda, Dragoș Sitaru, Vladimir Dumitrescu, Alexandru Chelcea, Gheorghe Vieru, Minodor Vasiloiu, Claudiu Tulugea, Gabriel Tomescu.

Cuvintele lui Caragiale despre liberalii vâlceni mai actuale ca niciodată: „La vremuri noi, tot noi!”, chiar dacă echipa PNL a înregistrat eșec după eșec în recentele confruntări electorale.

Remarcăm faptul că primarii nu au fost cooptați în structura de conducere a PNL Vâlcea deși, inițial, mai mulți au optat pentru a face parte din Biroul Permanent Județean. Și-au retras subit candidaturile.

Vineri, liberalii vâlceni sunt chemați la vot, dar împărțeala pe funcții deja s-a făcut. Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt așteptați să gireze blatul din PNL Vâlcea.  

Distribuie