Acord de recunoaștere a vinovăției cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au încheiat, la data de 29.06.2021, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cu un inculpat, persoană fără calitate specială, stabilind o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului formulat de către un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, denunț înaintat de îndată unității de parchet.

Florile Govorei

În fapt, în urma administrării probatoriului a rezultat faptul că inculpatul conducea o autoutilitară pe raza oraşului Călimăneşti, fiind oprit în trafic de către un agent de poliție din cadrul Poliţiei Oraşului Călimăneşti.

Ca urmare a verificării, s-a constatat că acesta conducea autovehiculul fără asigurare RCA valabilă, sens în care a promis şi oferit polițistului o sumă de bani, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuţiile sale de serviciu, respectiv să aplice sancţiunile contravenţionale şi complementare prevăzute de lege, privind reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare.

Polițistul a înregistrat discuțiile cu inculpatul prin intermediul dispozitivului body cam din dotare, acestea fiind folosite ca mijloace de proba în reținerea situației de fapt.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Vâlcea în vedearea confirmării acordului de recunoaștere.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 

Distribuie