Peste 15.000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid în Vâlcea

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 04.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 15.088 de persoane (atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).
 
Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 24.041, dintre care 20.312 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 1.350 sunt doze de vaccin Moderna și 2.379 sunt doze de vaccin AstraZeneca.
 
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 15.088
Numar persoane vaccinate cu doza nr. 2: 8.953
 
Astăzi, până la ora 14.00, au fost vaccinate 363, toate cu doza nr.1.
 
Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:
– Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea: 30 doze
– Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ Preda Buzescu” Berbești: 30 doze
– Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 41 doze
– Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcești: 35 doze
– Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 18 doze
– Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 69 doze
– Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 12 doze
– Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 25 doze
– Centrul de vaccinare din Călimănești (campusul școlar al Liceului Tehnologic Călimănești): 32 doze
– Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5  Rm Vâlcea (sala de sport): 35 doze
– Sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu: 36 doze
 
Precizăm că, la nivelul judetului Vâlcea, cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare fost demarată la data de 16.01.2021.

Momentan, pentru această etapă, sunt operaționale 11 centre de vaccinare din județ: patru centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceul Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) si un centru în comuna Budesti, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).
 
De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizați) care au solicitat vaccinarea.
 
Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.
 
Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro
                

Distribuie