Parcul Unirii, viitor punct de atracție în stațiunea Băile Olăneşti

Modernizarea Parcului Unirii din renumita stațiune Băile Olăneşti intră în linie dreaptă. Investiția este realizată prin Programul Operaţional Regional.

În cadrul proiectului sunt cuprinse traseele turistice din zonă, hotelurile, punctele de atracţie şi un panou luminos pe care va fi afişată harta oraşului, cu principalele obiective de interes public.

Proiectul mai cuprinde amenajarea a 10 cişmele, iar întreaga zonă va fi dotată cu mobilier urban şi se va monta gazon rulou rezistent în toate spaţiile verzi.

În zona de sud a parcului se va realiza un ceas floral şi se va amplasa o fântână muzicală şi luminoasă, în apropierea zonei de acces în parc.

În proiect este inclusă şi reamenajarea zonei cu apă a iazului, realizarea unei mici cascade prin montarea unor pompe de recirculare a apei şi punerea în valoare a întregii zone, printr-un sistem de iluminat nocturn.

Se va moderniza inclusiv locul de joacă, prin înlocuirea în totalitate a obiectelor de joacă cu un echipament modern, compus din elemente de lemn echipat cu frânghii de căţărare, aşezat pe fundaţii izolate din beton armat.

Pentru iubitorii de sport, proiectul include amenajarea unei zone pentru fitness prin amplasarea de echipamente fitness în spaţiul unuia dintre cele două foişoare existente, montarea a şapte mese de şah şi două mese de tenis în celalalt foişor.

În zona accesului principal se va achiziţiona şi amplasa un ceas urban, astfel încât să poată fi observat inclusiv din zonele învecinate parcului.

Se vor monta instalaţii wi-fi şi se va realiza un sistem de iluminat fiabil şi eficient, prin înlocuirea celor 28 de corpuri de iluminat, dar şi plantarea a 82 de arbori de diferite specii în ton cu flora locală.

Distribuie