Numeroși participanți la Campania „VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”

Astăzi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 9:30 Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea au organizat Conferinţa ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Campaniei Naţionale de Informare ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”, iniţiată de Ministerul Educației în parteneriat cu instituțiile abilitate și partenerii sociali (sindicate, reprezentați ai asociațiilor de părinți, Consiliul elevilor, ONG-uri).

Conferinţa din judeţul nostru a avut loc sub forma unei întâlniri mixte, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de Covid-19, în sala de festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” și a avut ca scop central informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19, prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ cât și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare).

La conferință au participat: doamna secretar de stat, Ștefania Marina Manea din cadrul Ministerului Educaţiei, prefectul județului, Sebastian Fârtat, medicul epidemiolog, Amelia Pițiga, reprezentant DSP, inspectorul şef ISU, Dan Pascaru şi inspectorul general Mihaela Andreianu, ISJ Vâlcea.

Au fost prezenţi şi liderii sindicatelor, ai părinților și elevilor prin preşedinţii CJE Vâlcea şi AVE.

Au participat online și directorii instituțiilor de învățământ din județul nostru.

S-a concluzionat importanţa vaccinării voluntare a personalului din învăţământ pentru revenirea la normalitate!

Conform Ministerului Educației, „Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

Acordul de parteneriat semnat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19”.

Distribuie