Facilităţile fiscale şi-au făcut efectul. Lucrările de construcţii au avut o creştere explozivă, de 33%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut exploziv în aprilie, faţă de perioada similară din 2018, ca serie brută, cu 33,4%, după avansul de 41% al volumului lucrărilor noi, şi de 20,4% al celor de întreţinere şi reparaţii curente, informează INS.

În acelaşi timp, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 11,4%.

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: construcţii inginereşti, cu 36,6%, clădiri nerezidenţiale, cu 32,9% şi clădiri rezidenţiale, cu 27,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 25,5%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de construcţii noi cu 34,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,5% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 7,9%. Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale (+29,4%), de construcţii inginereşti (+26,1%) şi la clădirile rezidenţiale (+24,4%). Comparativ cu martie, în aprilie volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%, . Per total, în perioada ianuarie-aprilie, sectorul de construcţii s-a majorat cu 17,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,5%.

Distribuie