Dovada intereselor PNL! Aleșii liberali, decizie în funcție de votul PSD în Consiliul Local al Râmnicului

Scandalul PUZ-urilor aprobate sau respinse în Consiliul Local al Râmnicului capătă noi proporții. Procesul verbal al ședinței consilierilor PNL, face dovada intereselor galbene și evidențiază fapte de o gravitate extremă: „PUZ Dem Rădulescu Bușcă – vot plen – favorabil – se urmărește votul liderului de grup. Dacă cei de la PSD nu votează și nu sunt condiții de majoritate ne abținem”.

Practic, aleșii locali din PNL votează în funcție de votul colegilor din PSD. La ultima ședință a Consiliului Local al Râmnicului (27 august), proiectul vizând construirea pe Bulevardul Dem Rădulescu, nr. 38-40 a unui complex imobiliar aparținând soților Ion și Mihaela Bușcă a întrunit număr record de voturi – 20. (PNL: 9, PSD: 6 și PER: 5).

Proiectul soților Bușcă s-a aflat de 4 ori pe ordinea de zi, iar consilierii PNL, de fiecare dată, s-au abținut de la vot. Până la ședința din 27 august când au votat favorabil proiectului.

PNL, vot decisiv în funcție de PSD

Cei 9 consilierii locali PNL au fost convocați, pe 26 august, ora 19.20, prin mesaj pe grupul de comunicare de pe platforma Whatsapp de către președintele PNL Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, pentru discutarea punctelor suplimentare 1, 2 și 3 de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CL Râmnicu Vâlcea.

Întâlnirea a avut loc în biroul viceprimarului Pîrvulescu de la Primăria Râmnicului, începând cu ora 9.00, chiar înainte de ședința aleșilor locali râmniceni. La discuții au fost prezenți toți consilierii locali PNL. În urma discuțiilor s-au stabilit următoarele modalități de vot:

• S1 – PUZ Troianu Aston Technology – vot plen – abținere. (vezi facsimil)

• S 2 – PUZ Dem Rădulescu – Bușcă – vot plen – favorabil – se urmărește votul liderului de grup. Dacă cei de la PSD nu votează și nu sunt condițiile de majoritate ne abținem. (vezi facsimil)

• S 3 – PUZ Tudor Vladimirescu – abținere. (vezi facsimil)

La cele trei puncte este menționată ca observație: Decizia 12/28.06.2021 a ICCJ pronunțată în Recursul în Interesul Legii în dosarul 1133/1/2021 nu este încă publicată în Monitorul Oficial.

Se rediscută votul de la punctul 20 (Proiect de hotărâre privind prelungirea Contractului de concesiune nr. 16265/14.08.1996 pentru terenul în suprafață de 29 mp, proprietatea privată a municipiului. Proiectul viza notariatul Marianei Gutău) și se ia decizia pentru abținere, fără discuții în plen.

Se rediscută votul de la punctul 12 (Proiect de hotărâre privind și raport modificare stat de funcții Căminul pentru Persoane Vârtnice Râmnicu Vâlcea) și se ia decizia de vot favorabil.

Reacția vizibilă a consilierilor PNL

PUZ-ul soților Bușcă privind construirea unui complex imobiliar pe Bulevardul Dem Rădulescu a fost introdus de 4 ori pe ordinea de zi a Consiliului Local (ședința din 31 martie 2021, 22 aprilie 2021, 30 iulie 2021, 27 august 2021).

Proiectul primește în cele din urmă aprobare cu 20 de voturi (vot pentru în ședința din 27 august: PSD, PER și PNL). Merită urmărită reacția consilierilor PNL la aprobarea acestui proiect pe ordinea de zi. Inițial, aleșii liberali sunt indeciși în momentul în care se anunță că se trece la vot.

Urmează priviri disperate spre aleșii PSD și USR, cei din urmă anunțând că nu participă la vot. Aleșii PSD și PER votează pentru, iar la scurt timp mâinile consilierilor PNL încep să se ridice (conform procesului verbal aprobat), proiectul obținând un vot covârșitor de 20 de voturi, 9 venite de la aleșii liberali (vezi video).

Până la ora redactării acestui articol, consilierii PNL Râmnicu Vâlcea nu și-au motivat în niciun fel decizia controversatului vot (de 3 ori abținere și, în cele din urmă un vot pentru). La scurt timp după exprimarea votului, primarul Mircia Gutău i-a felicitat pe consilierii PNL și a dat asigurări că proiectul soților Bușcă privind contruirea unui complex rezidențial pe Bulevardul Dem Rădulescu va fi unul dintre cele mai frumoase din Râmnic.

Distribuie