(AUDIO) Combinații administrative pentru Piețe Prest. Tupeu INFRACȚIONAL în ședința Consiliului Local

Discuțiile dintre președintele de ședință, consilierul local USR Alin Manda, purtate în culise, la ultima ședință a aleșilor locali râmnceni, cu Petre Cazan directorul executiv al Direcției Administrație, Juridic, Contencios evidențiază grave nereguli în instituția condusă de primarul Mircia Gutău.

Tandemul Manda – Cazan discută despre încercarea municipalității de a fenta Instituția Prefectului cu scopul convocării AGA la Piețe Prest (02 septembrie, ora 9.00) pentru numirea administratorilor provizorii ai societății și, repunerea în funcție a directorului Adriana Popescu.

Operațiunea este pusă la punct, în cele mai mici detalii, între consilierul USR și directorul executiv din Primăria Râmnicului. Discuțiile se poartă cu tupeu infracțional chiar la prezidiu!

USR – consilierul Manda și interesul personal

Consilierul local USR, Alin Manda, a fost direct interesat de aprobarea a trei proiecte de hotărâri în ultima ședință a aleșilor locali râmniceni:

  • punctul 13 – Proiect de hotărâre și Raport de aprobare Scrisoare de Așteptări pentru organele de administrare și conducere ale societății Piețe Prest SA (aprobat cu 14 voturi – 3 USR; 6 PSD și 5 PER);
  • punctul 15 – Proiect de hotărâre și Raport schimbare reprezentanți municipiu din AGA la societatea Piețe Prest SA (aprobat cu 14 voturi – 3 USR; 6 PSD și 5 PER);
  • punctul 16 – Proiect de hotărâre și raport convocare AGA la societatea Piețe Prest SA pentru numire administratori provizorii.

Discuții aprinse și interese personale și de grup

„Hotărârile pe care le veți adopta la punctele 13, 14 și 15 fac referire la anumite hotârâri luate în ședințele anterioare, hotărâri pe care noi le considerăm suspendate și, orice vot acordăm încălcăm prevederile contenciosului administrativ.

Cunoașteți că situația respectivă a fost și în cazul viceprimarilor, motiv pentru care noi, la punctele cu numărul 13, 14 și 15 de pe ordinea de zi nu vom participa”, a susținut viceprimarul liberal al Râmnicului, Virgil Pîrvulescu.

Războiul amenințărilor Gutău – Pîrvulescu

Proiectul de hotărâre și raportul privind convocarea AGA la societatea Piețe Prest SA pentru numirea administratorilor provizorii a dat naștere unor noi dispute între viceprimarul liberal Virgil Pîrvulescu și primarul ecologist Mircia Gutău.

Viceprimarul Pîrvulescu a punctat faptul că, pe rolul instanțelor există deja un litigiu: „Avem un CA cu mandat deja aprobat, conform prevederilor legii 31 privind societățile comericale. Cred că un vot în această speță conduce spre alte sancțiuni”, a acuzat viceprimarul liberal al Râmnicului.

A urmat reacția primarului Mircia Gutău: „Sancțiunile le veți primi cei care ați încălcat legea și n-ați dus mandatul la îndeplinire, fosta AGA! Vă asigur că așa va fi!”, a ripostat Gutău.

Societatea Piețe Prest, oferită pe tavă aleșilor USR

Aleșii USR, PSD și PER au decis schimbarea liberalilor Grigore Crăciunescu și Cezar Bulacu din AGA la Piețe Prest cu aleșii USR – Andreea Maria Rădulescu și Alin Manda, care au obținut 14 voturi.

De asemenea, s-a supus la vot Proiectul de hotărâre și raport convocare AGA la societatea Piețe Prest SA pentru numirea administratorilor provizorii începând cu data de 06.09.2021 pentru o perioadă de două luni.

În final, au fost făcute propuneri pentru desemnarea noilor membri în CA. Viceprimarul Andrei Ghorghiu a făcut prounerile din partea USR: Maria Daniela Ciucoi – expert contabil, Dragoș Florescu – manager în diverse companii internaționale, Claudiu Andrian Tomoiagă – inginer, Elena Cristiana Mortoiu – studii economice.

Din partea PER a fost propusă Adriana Popescu, director Piețe Prest. PNL a refuzat să facă propuneri, invocând noua majoritate USR – PER – PSD. Nici social-democrații nu au venit cu nominalizări.

În urma exprimării voturilor rezultatele au fost următoarele: Maria Daniela Ciucoi – 14 voturi; Dragoș Florescu – 14 voturi , Claudiu Andrian Tomoiagă – 14 voturi, Elena Cristiana Mortoiu – 14 voturi; Adriana Popescu – 13 voturi.

Un consilier al alianței USR-PSD-PER a trădat în cazul actualului director de la Piețe Prest. Ședința a fost convocată pentru joi, 02 septembrie 2021, începând cu ora 9.00.

Golaniadă administrativă

Pe parcursul desfășurării votului pentru desemnarea noilor membri CA la Piețe Prest, ne-a atras atenția dialogul dintre consilierul Alin Manda, proaspăt membru în AGA al societății mult disputate și Petre Cazan directorul executiv al Direcției Administrație, Juridic, Contencios din Primăria Râmnicului.

Petre Cazan – Noi luni, redactăm hotărârile!… Le punem în ordine. Veniți și le semnați ori marți dimineață… ori…

Alin Manda – Eu pot să vin de luni seara! Luni seara!

Petre Cazan – Știți de ce? Noi le trimitem marți, cel târziu marți după-amiază.

Alin Manda – Dar, atenție să nu zică ăștia nu știu ce!

Petre Cazan – Nu de asta, dar vreau eu să le trimitem la Prefectură marți, cât de târziu, ca să nu aibă timp să ne comunice… ca miercuri să vă comunicăm oficial și tot miercuri să convocați AGA. Ca să existe timpul ăsta! Așa am gândit-o noi!

Alin Manda – Bunnnn! Este ok!

Petre Cazan – Doamna Popescu ar vrea dacă s-ar putea ca luni să facem AGA! Nu se poate!

Alin Manda – O să vorbesc și eu cu dânsa!

Petre Cazan – Știu, că am vorbit cu ea! Mi-a explicat… Știu, Știu… Și am discutat!

Alina Manda – A, bineee!

Petre Cazan – Bine ar fi, de ce?! Noua AGA poate să destituie consiliul, înainte de 5 când expiră!

Alin Manda – Îhî!

Petre Cazan – În condițiile ăstea, actualii membri ai consiliului nu pot să își depună candidatura.

Alin Manda – Ok, vorbim după ședință!

No comment!

Distribuie