DIRECTORIADA din școlile vâlcene (partea I)


96 de cadre didactice au fost admise la „selecția” organizată de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea pentru ocuparea celor 76 fotolii vacante de directori sau directori adjuncți.

57 dintre candidați au fost programați ieri și azi pentru proba online, iar restul aspiranților la fotoliul de director vor susține, astăzi, interviul în fața comisiei la sediul ISJ Vâlcea, fiind depuse mai multe candidaturi pentru aceeași funcție.

Surse credibile dau ca certă implicarea unor nume sonore liberale în numirile care vor avea loc în anumite unități de învățământ vâlcene.

Cinci aspiranți la Liceul „George Țărnea” Băbeni

Nicolaie Bălașa, Claudia Ramona Iacob și Elena Cristiana Petrică și-au depus dosare pentru fotoliul de director, iar pentru cel de director adjunct: Alina Mihaela Șițoiu, Simona Ciocan și Petrică Elena Cristiana.

Liceul „George Țărnea” Băbeni a fost condus în timpul guvernării PSD de Claudia Ramona Iacob (director) și Simona Ciocan – director adjunct. Cu toate că, Ramona Claudia Iacob inițial a fost îndrumată să-și depună candidatura pentru fotoliul de director la Liceul Sanitar Antim Ivireanul, aceasta nu s-a prezentat ieri, la interviu.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni s-au înscris Florentina Cristina Nicula și Petre Daniel Cârciag, actualul director.

La Școala Gimnazială „Valea Mare” din Băbeni intră în competiție actualul director Doina Mihaela Cherete și Alina Mihaela Șițoiu.

Situație hilară la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu

Aspiranții la fotoliul de director la Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu și-au depus dosarele și pentru fotoliul de director adjunct – Ioan Remus Dăscălete și Constantin Cioinică, amândoi ocupând până în prezent fotoliile de directori adjuncți.

Ionescu sau Ulmeanu la Școala gimnazială „Tudor Vladimirescu” Drăgășani

Ionescu Emilian și Dan Laurențiu Ulmeanu și-au depus dosarele pentru fotoliul de director la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” Drăgășani. Emilian Ionescu intră și în competiția pentru director adjunct alături de Mariana Bărbulescu. Dan Laurențiu Ulmeanu a ocupat în guvernarea PSD poziția de inspector școlar – disciplină istorie – timp de un an de zile. Se ridică un mare semn de întrebare: de ce Lidia Petcan, fostul director, actual consilier județean PSD nu a mai candidat, cunoscute fiind realizările echipei sale?

Doi pe loc la școlile gimnaziale din Berislăvești și Călimănești

Pentru fotoliul de director la Școala Gimnazială „Șerban Vodă” Cantacuzino s-au înscris actualul director Emil Popa și Maria Magdalena Gheorghe, în timp ce la Școala Gimnazială Berislăvești își doresc fotoliul de director Elena Delia Drăgușin, actualul director și Iuliana Maria Nuțu.

Confruntare și la Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” Bălcești

Gheorghe Stamin (fost director la Școala Gimnazială Diculești) și Eliana Mihaela Ivănescu (actual director) sunt aspitanții fotoliului de director la Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” din Bălcești. Bătălia este mare pe fotoliul de adjunct, râvnit dintotdeauna de liberalul Nicolae Oprea. În cursă mai sunt înscriși: Adriana Mihai, Eliana Mihaela Ivănescu și Constantin Lupu – actual adjunct.

Luptă pe viață și pe moarte la CJRAE Vâlcea

Culorile politice ale candidaților sunt diferite. Pentru Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vâlcea s-au depus trei candidaturi: Maria Georgescu, Sorin Cumpănășoiu și Daniela Calotă. Actualul director, Florentina Cristina Nicula, s-a îndreptat spre Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni.

Adjunct pentru Colegiul Economic

Livia Georgescu și Lidia Paula Ioan (actualul adjunct) vor susține astăzi, interviul pentru postul de director adjunct la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea. Carmen Turmacu, tot pentru fotoliul de adjunct, dar la Liceul „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. Pentru Școala Gimnazială I.Ghe Duca din Râmnicu Vâlcea în cursa pentru fotoliul de director intră Emilia Tudoroiu (actual director) și Aurelian Roșca.

Școlile Gimnaziale din Stoenești și Tetoiu își caută director

Mihaela Călinescu și Gheorghe Doina vor susține interviul pentru fotoliul de director al școlii gimnaziale Stoenești. Actualul director Mihaela Călinescu se bucură de susținerea primarului Gheorghe Dumbravă. Pentru școala din Tetoiu intră în competiție Cati Cruceru (actual director) și Victor Boboc (director școala gimnazială Roșiile).

Interviuri on line și față-n față

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a decis ca selecția viitorilor directori și directori adjuncți să se facă online, dar și față în față. În cazurile unde s-a înregistrat locul și candidatul, proba s-a susținut ieri și va continua și astăzi numai online.

La unitățile de învățământ unde există mai mulți aspiranți pentru același post, inverviul va avea loc la sediul ISJ Vâlcea în fața unei comisii de evaluare, deși în mai multe cazuri rezultatele sunt deja cunoscute.

Ieri, a avut loc selecția online a directorilor, înregistrându-se surprize de proporții despre care veți putea citi într-un articol viitor când vom face publice rezultatele finale ale DIRECTORIADEI din școlile vâlcene. (Nicoleta CHERA)

Distribuie