Dezbaterea de la Râmnicu Vâlcea, cu ministrul Câmpeanu, pe Legile Educației

Astăzi, 12 august 2022, Ministrul Educației, Sorin Mihai Câmpeanu, a participat la Rm. Vâlcea, la întâlnirea organizată de Ministerul Educației în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, întâlnire cuprinsă în calendarul de consultări publice privind proiectul Legilor Educației – România Educată.

Dezbaterea a debutat cu o prezentare a ministrului Sorin Mihai Câmpeanu, privind principalele modificări față de actuala lege, detalierea principiilor care stau la baza proiectului, identificarea soluțiilor și mecanismelor de implementare prin raportare la obiectivele proiectului „România Educată”.

În sală au fost prezente peste 200 persoane, directori ai unităților de învățământ din județ, cadre didactice, elevi și părinți, reprezentanți ai sindicatelor și mass media, alte 100 de cadre didactice participând online.

Într-o atmosferă cordială de lucru, s-au adresat întrebări, la care au dat răspunsuri și detalii tehnice, alături de ministrul Sorin Mihai Câmpeanu, Secretarul general, Ioana Lazăr, Secretarul de Stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion.

Au fost evidențiate aspecte pozitive ale proiectului de lege și s-au formulat propuneri de îmbunătățire a unor aspecte.

Proiectul aflat în dezbatere publică reprezintă un prim pas în drumul către o modernizare reală a educației din România, discuțiile fiind relevante, în contextul nevoii de reformă a sistemului de învățământ.

Distribuie