Deputatul Buican anunță o posibilă coaliție împotriva mafiei pesediste din județ

Deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că este deschis oricărei colaborări cu alte forțe politice în perspectiva alegerilor locale din acest an.

Președintele liberalilor vâlceni a lansat un apel public către liderii politici care doresc binele județului Vâlcea, afirmând că este dispus să susțină un candidat comun în cursa pentru Consiliul Județean, dar și la Primăria Râmnicului.

„Sunt dispus să fac coaliție cu oricine dorește să eliminăm această mafie pesedistă care a subjugat județul Vâlcea… Noi îi susținem întotdeauna pe cei mai buni… Voi invita toți liderii politici care doresc binele județului Vâlcea să vină la o discuție cu mine și colegii din conducerea PNL pentru a pune la punct o coaliție prin care să eliminăm această mafie pesedistă”, a declarat deputatul Cristian Buican.

„Mafia s-a reunificat, îi rog pe cetățenii din județul Vâlcea să facă un efort, să eliminăm mafia din județul Vâlcea, să intrăm și noi în rândul județelor civilizate.

Ne-am săturat să fim în coada clasamentelor din România. Vâlcea este pe ultimele locuri în ceea ce privește nivelul de trai, nivelul de salarizare, pe primele locuri în ceea ce privește gradul de subdezvoltare, la toți indicatorii”, susține parlamentarul PNL Vâlcea.

INCOMPETENȚA găștii pesediste

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a afirmat că incompetența mafiei PSD creează probleme în administrația publică locală, susținându-și afirmațiile prin exemplificarea a două proiecte eșuate – salubrizarea și canalizarea în județ.

„Două proiecte importante: salubrizarea și canalizarea în județul Vâlcea, sunt puse în pericol de incompetența administrației pesediste, la care s-a aliat și gașca gutăistă din municipiul Râmnicu Vâlcea…

Salubrizarea, gunoiul din județul Vâlcea, este o problemă creată de «mafia Prădulescu». S-au lăudat acum câteva săptămâni, că au finalizat groapa de gunoi de la Roești. Și? S-a mai luat o șpagă, care e realizarea? Care este beneficiul cetățeanului din județul Vâlcea că s-a finalizat groapa. Niciunul! În continuare, cetățenii plătesc pe kilogramul de gunoi, mai mult decât pe litrul pe lapte.

Așa este o administrație făcută de o gașcă care dă de mâncare numai celor care stau cu ei la masă. Asta dorește cetățeanul din județul Vâlcea? Sau dorește o administrație exemplară așa cum fac liberalii, o administrație în slujba cetățeanului.

Dacă nu ar fi existat această gașcă la Consiliul Județean, probabil că primarii noștri ar fi făcut multe proiecte, dacă nu erau împiedicați de această mafie care lucrează doar în interes propriu și de grup”, a susținut deputatul PNL Vâlcea.

Cristian Buican a punctat faptul că 36 de localități din județ nu vor beneficia de apă și canalizare. „POIM-ul, un proiect inițial de 240 milioane de euro, pentru finalizarea rețelelor de apă și canal din județul Vâlcea, a fost pierdut din incompetența celor care gestionează politic, pentru că toate numirile sunt politice la Apavil.

Le reamintesc cetățenilor cine controlează de fapt Apavil – Gutău și Prădulescu, prin reprezentanții lor în AGA si Consiliul de Administrație. Ei sunt cei care dețin împreună majoritatea acțiunilor la acest operator care avea obțigația să ducă la îndeplinire acest proiect.

36 de localități nu vor avea apă și canal din incompetența acestei mafii care acum se numește doar PSD, dar înainte s-a numit PSD plus PER. Să știe cetățenii pe cine și ce vor vota la alegerile din acest an!”, a mai precizat liderul liberalilor vâlceni, Cristian Buican.

Obiective precise

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a anunțat obiectivele partidului în viitoarea confruntare electorală: recâștigarea celor 48 de primării conduse în prezent de primari PNL, la care se adaugă cele din Drăgășani și Băbeni; câștigarea Primăriei Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea.

„Noi ne ținem de cuvânt. Nu spunem azi un lucru și mâine altceva. La Vâlcea, avem niște reguli clare de desemnare a candidaților. Avem o competiție internă pentru președinția Consiliului Județean în care sunt înscriși trei colegi.

La sfârșitul acestei luni, după ce vom finaliza și sondajele de opinie, esențiale dincolo de activitatea colegilor noștri, vom desemna dintre cei trei un candidat. Sunt convins că ni se vor alătura după desemnarea candidatului și alte forțe politice, de pe eșichierul politic vâlcean, pentru a susține acest candidat al nostru, și a elimina odată pentru totdeauna, mafia pesedistă din acest județ”, a conchis deputatul Cristian Buican.

Distribuie