CORONAVIRUS. Oficial Prefectură – situația pacienților vâlceni

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, la data de 14 aprilie 2020, situația epidemiologică din județul Vâlcea se prezintă astfel:

• 549 persoane aflate în carantină instituționalizată, dintre care 11 au intrat în centrele de carantină din județ în ultimele 24 de ore;
• 1840 persoane aflate în izolare și monitorizare medicală la domiciliu;
• 10 persoane internate la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – secția Boli Infecțioase;
• 15 persoane confirmate cu COVID-19 de la debutul pandemiei;
• 4 persoane vindecate și externate;
• 1 persoană decedată.

A doua persoana diagnosticată pozitiv astăzi este contact apropiat cu un caz pozitiv confirmat în data de 06.04.2020.

Menționăm că în ultimele 24 de ore au ieșit din carantină instituționalizată 10 persoane în prezent, starea acestora de sănătate fiind bună și nu reprezintă un pericol pentru populație.

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au continuat în ultimele 24 de ore acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus, în urma acestor acțiuni fiind sancționate contravențional 117 persoane care au încălcat dipozițiile ordonanțelor militare privind restricționarea circulației. Valoarea acestor sancțiuni se ridică la peste 189.000 de lei.

De asemenea, polițiștii vâlceni au continuat și acțiunile de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate 724 de persoane din 439 de locatii.

Totodată, ieri, 13 aprilie 2020, jandarmii vâlceni au executat 3 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 25 de autovehicule.

(CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI)

Distribuie