CORONAVIRUS. 650 de decese în Vâlcea de la debutul pandemiei

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 19.792 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 si 650 decese.

În prezent, în unitățile sanitare  din județul Vâlcea  se află  264  persoane  internate  cu SARS-CoV-2.

În acest moment, în județ, există 28 de focare de SARS-CoV-2 înregistrate în cadrul unor agenți economici, în cadrul unei unități sanitare, în cadrul unor instituții publice  și în cadrul unor centre rezidentiale.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 65.947 de teste prin tehnica RT-PCR.

De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 53.498  de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 119.445  de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 1065 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 1365 de persoane de află in izolare la domiciliu.
 

Distribuie