Ziua Eroilor la Ocnele Mari

„Azi în zi de mare însemnătate creștinească, Înălțarea Domnului, comemorăm eroii neamului românesc. Avem datoria ca la fiecare sărbătoare să-i pomenim cu profundă recunoștință, pe toți cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară independentă şi suverană, în care ne putem bucura de libertate.

Jertfa ostaşilor neamului nostru a fost înfăptuită pentru și prin religie, pentru ca noi, părinții și copiii noștri să putem merge la biserică, să ne putem ruga liber lui Dumnezeu, căci, cea mai de preț bogăție a neamului nostru este credința creștină.

Aceasta a contribuit decisiv la păstrarea valorilor naţionale, la obținerea și păstrarea independenței de stat, la libertatea poporului nostru.

Valorile și principiile care le-au călăuzit destinul ne rămân și nouă repere de responsabilitate pentru a lăsa urmașilor noștri o Românie dezvoltată, ai cărei cetățeni trăiesc în unitate, prosperitate și solidaritate, o țară demnă și pe deplin integrată în comunitatea statelor libere și democratice.

Pentru toate acestea doresc să îmi exprim prețuirea şi recunoștința față de bravii eroi ai neamului românesc căzuți la datorie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire!”, a transmis primarul Remus Sasu.

Distribuie