Zile și evenimente unice la Ocnele Mari!

Sala Casei de Cultură din Ocnele Mari a fost arhiplină la conferința susținută vineri de părintele Constantin Necula. Sutele de spectatori au putut asculta un excepțional recital de poezie, lucru nemaivăzut decât în marile săli de teatru, după spusele tuturor.

Călătoria spirituală propusă de profesorul Constantin Necula, prin alegerea poeziilor dintre cele scrise în temnițele comuniste și cuvintele de legătură pe care le-a găsit cu atâta pricepere și înțelepciune, va rămâne pentru mult timp unul dintre cele mai importante momente culturale care s-au petrecut la Ocnele Mari.

Florile Govorei

„Mulțumesc, părinte Necula și mulțumesc celor veniți din toate zările la Ocnele Mari să participe la acest important eveniment!”, a declarat primarul Remus Sasu.

Sâmbătă am avut bucuria să-l auzim la Salina din Ocnele Mari pe reputatul istoric și cercetător Marius Oprea, neobosit în recuperarea celor care s-au jertfit luptând împotriva comunismului și readucerea lor în memoria noastră națională.

„Timpul acordat relatării descoperirilor făcute de Marius Oprea nu poate fi niciodată de ajuns pentru mulțimea informațiilor pe care le-a scos la iveală și ale crimelor pe care le-a denunțat.

Mulțumesc, Marius Oprea pentru dăruirea cu care cercetați acest subiect, pentru împărtășirea rezultatelor cu noi ceilalți și pentru interesul pe care îl arătați Ocnelor Mari!”, a subliniat primarul din Ocnele Mari.

Cele două mari evenimente s-au petrecut în cadrul Memorialului Vasile Militaru, organizat anual de Primăria Ocnele Mari.

Publicul a mai putut asista la vernisajul unei expoziții de icoane (Casa de cultură) și al uneia de arte plastice (Salina) și la recitalul de poezie susținut de actori la Casa de cultură, dar și la unul de muzică oferit în Salina Ocnele Mari.

„Mulțumesc artiștilor și, în ordinea evenimentelor, Teatrului Ariel, Facultății de teologie din Pitești, Uniunii artiștilor plastici din Vâlcea și Filarmonicii Ion Dumitrescu!”, a conchis primarul Remus Sasu.

Distribuie