(VIDEO) Desemnarea operatorului pentru serviciile de salubrizare, miză pentru PSD-PER-PNL

ADI Salubrizare și-a desemnat doar președintele, social-democrații reușind menținerea în funcție a primarului Adrian Cosac, care a obținut 45 de voturi.

Candidatul liberalilor – Constantin Cîrstina a strâns doar 41 de voturi, iar 3 voturi au fost anulate.

Votul pentru președintele ADI Salubrizare nu a fost lipsit de tensiuni, generate în mare parte de prezența în sală a deputatului Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea. Tensiunile au continuat și la votul pentru Comitetul Director al Asociației, în sală fiind prezente doar 48 de persoane, în ciuda încercărilor disperate ale social-democraților de a avea cvorumul necesar. Miza discordiei PSD-PER-PNL este strâns legată de licitația care ar urma să desemneze operatorul pentru serviciile de salubrizare.

Avertisment Gutău: „Ne-o trag ei!”

Primarii vâlceni nu au reușit și desemnarea Comitetului Director de la ADI Salubrizare. După votul pentru funcția de președinte, nu s-a mai întrunit cvorumul necesar votării Comitetului Director (organul executiv de conducere al Asociației) format din: reprezentantul județului Vâlcea, un reprezentant al unui municipiu, doi reprezentanți ai unor orașe și trei reprezentanți ai comunelor membre, numiți pe o perioadă de 4 ani.

„Hotărârile se iau în prezența a 2/3 din numărul asociațiilor și cu majoritatea voturilor asociaților prezenți… Eu nu știam că e asta trecută în statut. Fiind trecută în statut, să știți că votul nu este valabil”, a anunțat Mircia Gutău, edilul Râmnicului, privind în sală la încercările disperate ale social-democraților de a strânge numărul necesar de voturi pentru alegerea Comitetului Director.

Avertismentul a venit tot din partea primarului Mircia Gutău: „Ședința următoare se poate face și cu 10 persoane, dar atenție: trebuie să veniți toți. Pentru că, s-ar putea ca noi să nu venim și vin ei: ne-o trag ei!”, a transmis edilul Râmnicului.

„O scrisoare pierdută”, în varianta PSD-PER-PNL

Caragiale rămâne de actualitate, iar desfășuarea ședinței pentru alegerea Comitetului Director la ADI Salubrizare ne întâlnește cu personaje de actualitate: Tipătescu, Pristanda, Trahanache, Nae Cațavencu, Cetățeanul turmentant, Zoe, Brânzovenescu, Farfuridi, Dandanache.

Șantaj politic, conducere prin urmărirea propriilor interese, complot în partid, discuții tensionate, politicieni inculți și lipsiți de scrupule. Urmăriți cu atenție video atașat acestui articol. Orice alte comentarii sunt inutile. În piesa lui Caragiale, persoanjele, indiferent de partidul din care făceau parte, se împacă.

Urmărim cu atenție desfășurarea evenimentelor pe scena politică vâlceană, ținând cont de recentele acuzații lansate în spațiul public de președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, potrivit cărora președintele Constantin Rădulescu și primarul Mircia Gutău „sunt captivi mafiei care de 30 de ani a distrus județul Vâlcea”.

Distribuie