(VIDEO) Consiliul Județean achiziționează Clinica de Recuperare Medicală Balneologică de la Călimănești

„Astăzi, am aprobat un proiect extrem de important, pe care îl voi urmări cu mare interes, pentru că este vorba despre o investiție pe care o facem pentru sănătatea vâlcenilor.

Le mulțumesc colegilor consilieri care, cu unanimitate de voturi, au fost de acord cu propunerea mea de preluare a Clinicii de Recuperare Medicală Balneologică de la Călimănești.

Clinica funcționa într-o clădire veche, care nu era a Consiliului Județean și, din această cauză, nu am putut face investiții decât în ceea ce privește aparatura medicală.

Această unitate medicală are o adresabilitate foarte mare, fiind printre ultimele din țară care oferă astfel de servicii de recuperare medicală gratuite. De aceea, există solicitări de tratament pe o perioadă de cel puțin un an de acum încolo.

Pentru achiziționarea imobilului ʺVila Oltulʺ (în care funcționează clinica), a fost aprobată suma de 1.100.000 de euro, prețul fiind agreat de ambele părți, în urma unui proces de negociere, care a avut la bază un raport de evaluare realizat de către un expert ANEVAR.

Este o clădire istorică, care intră, de astăzi, în proprietatea CJ Vâlcea și pe care o vom reabilita atât cu fonduri guvernamentale, europene, dar și cu fonduri din bugetul propriu al județului”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Distribuie