(VIDEO). Consilierii USR își plătesc polițe în ședința Consiliului Local

  • Răfuieli în USR. Conflictul din partid se mută în Primăria Râmnicului

Viceprimarul Andrei Gheorghiu a fost luat la întrebări chiar de colegii de partid în ședința aleșilor locali râmniceni, desfășurată astăzi la Primăria Râmnicului.

Consilierii Alin Manda și Andreea Rădulescu i-au cerut, în ședința de plen, clarificări suplimentare cu privire la protocoalele de colaborare privind organizarea Festivalului VISArt și Constelații Rock.

Florile Govorei

Redăm din dialogul membrilor USR, desfășurat sub privirile uimite ale aleșilor PNL, PSD și PER, dar și ale primarului Mircia Gutău.

Consilierul USR, Alin Manda, a intervenit la punctul 8 de pe ordinea de zi: „Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 66/28 februarie 2022, referitoare la aprobarea calendarului evenimentelor cultural-artistice pentru anul 2022 și a bugetului estimat realizării acestora”. (organizarea Festivalului „Constelații Rock”).

„Aș vrea să-l întreb pe domnul viceprimar Andrei Gheorghiu care sunt formațiile care vor participa, având în vedere și suma de 250.000 de lei”, a declarat Alin Manda.

Luat prin surprindere de solicitarea colegului său, Andrei Gheorghiu a precizat: „Este vorba de un parteneriat, Asociația își asumă toate trupele care vor cânta la evenimentul respectiv”.

Consilierul Alin Manda a insistat: „Știm și numele formațiilor?”.

Dialogul dintre cei doi colegi de partid s-a încheiat cu replica vicelui Gheorghiu: „Nu! Nu putem impune noi niște formații, partenerul nostru le știe”.

Respectivul proiect a fost aprobat cu unanimitate de aleșii locali râmniceni.

Schimbul de replici Manda – Gheorghiu nu le-a rămas indiferent consilierilor de la celelalte forțe politice, mulți dintre ei râzând zgomotos.

După episodul Manda, viceprimarul Gheorghiu nu a scăpat.

A urmat o nouă întrebare, venită, de această dată, tot de la o colegă de partid – Andreea Rădulescu, în momentul supunerii la vot a proiectului 9 de pe ordinea de zi: „Aprobarea protocolului de colaborare pentru organizarea Festivalului VISArt Vâlcea International Street Art Festival, în perioada 26 august – 4 septembrie 2022”.

Andreea Rădulescu: „Am citit și hotărârea și proiectul. L-aș întreba pe domnul viceprimar dacă locațiile alese sunt oportune!”.

Viceprimarul Andrei Gheorghiu a răspuns: „Nu sunt alese de mine, sunt alese de aparatul de specialitate împreună cu Asociația”.

Replica colegei de partid: „Eu nu le consider pe toate oportune!”, a afirmat Andreea Rădulescu.

Proiectul a fost aprobat cu 17 voturi PENTRU (PSD, PNL, PER și votul viceprimarului Andrei Gheorghiu – USR). S-au înregistrat și două abțineri (consilierii USR – Alin Manda și Andreea Rădulescu).

De menționat că în cazul ambelor proiecte de hotărâri, rapoartele poartă semnătura viceprimarului Andrei Gheorghiu.

Surse credibile din mediul politic vâlcean vorbesc de mai mult timp de anumite tensiuni între aleșii USR, confirmate astăzi chiar într-o ședință de plen a Consiliului Local.

Aceleași surse pretind că neînțelegerile consilierilor USR – Alin Manda și Andreea Rădulescu cu viceprimarul Andrei Gheorghiu (USR) pornesc de la voturile exprimate în ședințele anterioare privind anumite PUZ-uri sau alte hotărâri sensibile pentru municipalitate, aprobate cu votul unor consilieri USR sau cel al viceprimarului Andrei Gheorghiu.

8._Proiect_de_hot._modificare_si_completare_HCL_66_din_2022_-_calendar_evenimente_cultural-artistice

9._Proiect_de_hot._aprobare_Protocol_de_colaborare_pentru_organizare_Festival_VISArt

Distribuie