Târgul magic de Crăciun al Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab”- un proiect care a reunit întreaga comunitate școlară

Echipa de proiect a Colegiului Național de Informatică ,,Matei Basarab “ din Rm. Vâlcea (elevi, cadre didactice şi părinţi) a înţeles că un gest pornit din suflet este un eveniment realizat cu implicarea totală şi entuziastă a întregii comunități.

Copiii au realizeazat decorațiuni de iarnă pe care le-au expus la vânzare în incinta școlii, pentru că au un obiectiv clar pentru banii câștigați: dotarea sălilor de clasă cu laptopuri și dulapuri noi, pentru siguranța lor.

S-a pornit astfel o tradiție printr-un proiect în care copiii se implică  pentru școala lor, arătând entuziasm alături de părinți și profesori.

Acest proiect a fost însușit de către elevi pe deplin, fiind modul lor de a-și valorifica munca, ingeniozitatea și creativitatea, de a implica timp și efort susținut pentru a-și concretiza dorințele.

Au lucrat din greu și cu motivație de aproximativ o lună pentru a realiza obiectele ce au fost expuse spre vânzare.

Acest târg realizat în spiritul sărbătorilor a fost o oportunitate valoroasă pentru elevii școlii de a organiza împreună cu comunitatea un proiect atât de complex, ce are un obiectiv bine stabilit pentru investirea banilor, într-un mod în care beneficiari sunt toţi elevii școlii.

A fost o minunată ocazie de învățare.

Școlarii au văzut cum munca lor este valorificată și au descoperit primele noțiuni de antreprenoriat.

Au învățat că stă în puterea lor să își îndeplinească dorințele și că este nevoie de un efort dedicat pentru a avea rezultate.

Toate aceste momente, de la pregătire la vânzare și punere în practică a obiectivului final reprezintă pentru copii o experienţă concretă şi palpabilă, în care ceva la care au muncit cu pasiune şi perseverenţă este valorizat de către comunitatea extinsă, iar roadele muncii lor se întorc apoi înmulţit spre folosul comunităţii școlare.

Distribuie