SJU Vâlcea : „Termenul de funcționare a ambulanței de tip C1, avansat în spațiul public de Prefectul județului, este unul care nu are nicio legătură cu realitatea și care nu poate fi respectat.”

  • Ambulanta de tip C1 nu este operaționalizată din lipsa medicilor de specialitate!

Referitor la ultimele informații apărute în spațiul public, cu privire la ambulanța de tip C1 (terapie intensivă mobilă) aflată în dotarea ISU Vâlcea și care, în prezent, nu este operaționalizată, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

  • Ambulanta de tip C1 (terapie intensivă mobilă) a intrat în dotarea ISU Vâlcea în anul 2019. Ulterior, statul de funcții al UPU Rm. Vâlcea a fost modificat si completat cu posturile necesare operaționalizării acestei autospeciale.
  • În ultimii 2 ani, au fost scoase la concurs de 5 ori posturi de medici pentru specialitatea Medicină de Urgență, însă, din păcate, un singur post a fost ocupat. Și în prezent sunt scoase la concurs 2 posturi de medici în această specialitate (s-a înscris un singur candidat).
  • Lipsa medicilor în specialitatea Medicină de Urgență este cunoscuta la nivel național, nu numai la nivelul județului Vâlcea.
  • La acest moment numărul de medici încadrați în UPU la SJU Vâlcea (11 la număr), nu permite relocarea medicilor pentru operaționalizarea ambulantei tip C1 deoarece s-ar pune în pericol desfășurarea activității în cadrul UPU Vâlcea, lucru care ar putea duce la pierderi de vieți omenești sau s-ar încălca legislația în vigoare referitoare la timpul de lucru.
  • În concluzie, numai după ocuparea prin concurs a posturilor vacante de medici din cadrul UPU Vâlcea și după aprobarea liniei de gardă, putem discuta despre operaționalizarea ambulantei tip C1 din cadrul ISU Vâlcea.
  • Termenul de funcționare a ambulanței “începând de săptămâna viitoare”, avansat în spațiul public de Prefectul județului Vâlcea, este unul care nu are nicio legătură cu realitatea și care nu poate fi respectat. Desigur, în condițiile de legalitate și fără a pune în pericol viețile celor aproximativ 80.000 de vâlceni care se prezintă anual la UPU Vâlcea. (Compartimentul comunicare și relații publice al SJU Vâlcea).
Distribuie