Siegfried Mureșan: „Fondurile nealocate din PNRR trebuie folosite pentru reducerea dependenței energetice de Rusia.”

Siegfried Mureșan, Europarlamentar PNL: „Fondurile nealocate din Mecanismul de Redresare și Reziliență trebuie folosite pentru reducerea dependenței energetice de Rusia.

Raportul privind implementarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență de aproximativ 700 de miliarde de euro, pe care l-am coordonat din poziția de co-raportor, a fost votat aseară de Comisia pentru afaceri economice și monetare și de Comisia pentru bugete din Parlamentul European.

În raport, solicităm:

  • Ca fondurile din Mecanismul de Redresare și Reziliență care nu au fost încă solicitate de statele membre să fie folosite pentru gestionarea crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina, în special în investiții care să ducă la reducerea dependenței energetice a Uniunii Europene de Federația Rusă.
  • Comisiei Europene să ofere mai mult sprijin țărilor membre în implementarea planurilor naționale, iar statelor membre să depună toate eforturile pentru implementarea de reforme și investiții ambițioase, care să crească reziliența economică a UE.
  • Comisiei Europene să monitorizeze respectarea statului de drept în țările membre pe toată perioada implementării PNRR-urilor, nu doar la adoptarea lor.”
Distribuie