Senatorul Bulacu: „Salvăm Pilonul 2 de pensii”

În şedinţa de Guvern a fost adoptat proiectul privind modificările Ordonanţei de urgenţă 114 și pentru completarea unor acte normative: ”Prin proiectul de lege adoptat astăzi în Guvern salvăm Pilonul 2 de pensii administrat privat. Se renunţă la cerinţele legate de elaborarea suplimentară de capital pentru administratorii fondurilor de pensii. Se elimină şi opţionalitatea participanţilor între Pilonul 1 şi Pilonul 2 de pensii.
Legea prevede și desființarea mecanismului pervers de împrumuturi fictive prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, o schemă de ocolire a deficitului bugetar.
În energie prevederile din OUG 114 care au atras o schimbare de optică a investitorilor au fost abrogate. Este vorba de taxarea cu 2% din cifra de afaceri a companiilor energetice şi plafonarea preţului la producător pentru gaze şi pentru furnizorii de energie electrică la 68 de lei pe megawat/oră. Au fost introduse prevederi tranzitorii pentru liberalizarea pieţei de gaze şi de energie electrică”, a declarat senatorul liberal Romulus Bulacu.

Distribuie