Sărbătorirea unei zile istorice la Vâlcea

Cei 163 de ani de la înfăptuirea unirii Moldovei cu Țara Românescă sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost sărbătoriți astăzi, la Râmnicu Vâlcea, printr-o ceremonie organizată în fața Instituției Prefectului – Județul Vâlcea.

La eveniment au participat prefectul Sebastian Fârtat și cei doi subprefecți, Florentina Călin și Victor Stănculescu, alături de vicepreședinții Consiliului Județean Vâlcea Andra Bica și Florian Marin, primarul minicipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, cei doi viceprimari Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu, ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, precum și de parlamentari și reprezentanți ai instituțiilor publice din județ.

Evenimentele din ianuarie 1859 au fost evocate printr-o scenetă prezentată de actorii Teatrului „Ariel”, după care melodia cântecului „Hora Unirii”, care a devenit imnul Unirii Principatelor Române, a răsunat în interpretarea Fanfarei Județene „Constantin Brâncoveanu”, care a susținut și un concert artistic în cadrul ceremoniei.

„Unirea Principatelor Române este și va rămâne un moment reprezentativ pentru dorința de unitate a poporului nostru, care ne obligă să-i păstrăm vie forța de a aduce împreună întreaga suflare românescă.

Sărbătoarea de astăzi reprezintă astfel nu numai un moment de evocare a unor evenimente care au pus bazele României moderne, ci și unul care ne arată că avem nevoie de coeziune și solidaritate, într-un efort comun de redresare în urma unei perioade dificile pe care încă o traversăm.

Uniți și împreună putem să îndeplinim orice deziderat!

La mulți ani, români!
La mulți ani, România!”, a declarat Sebastian Fârtat, Prefectul județului Vâlcea.

Distribuie