Sâmbătă, 8 iunie, la Râmnicu Vâlcea se desfășoară Crosul Național „Ziua Olimpică”

Râmnicu Vâlcea va gãzdui la finele acestei săptămâni o nouã ediție a Crosului Național ”Ziua Olimpicã”, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), cu sprijinul Primăriei municipiului și al Inspectoratului școlar Județean Vâlcea. Evenimentul este înscris în ”Luna Olimpicã” și sărbătorește înființarea Comitetului Internațional Olimpic în data de 23 iunie 1894, la Paris. Ediția de anul acesta din Râmnicu Vâlcea se va desfășura sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 11.00, pe Calea lui Traian (segmentul dintre semaforul din fața River Plaza Mall și Colegiul Național ”Alexandru Lahovari”), și se adreseazã iubitorilor de mișcare, grupați pe mai multe categorii de vârste: 6 – 8 ani (fete și băieți), 9 – 11 ani (fete și băieți), 12 – 14 ani (fete și băieți), 15 – 19 ani (fete și băieți) și Open +20 ani (fete și băieți) – singura condiție fiind aceea de a fi apți pentru efortul fizic. Programul Crosului Național ”Ziua Olimpică” Râmnicu Vâlcea este următorul:


• Începând cu ora 9.30  – înscrierea participanților și distribuirea tricourilor cu însemnele olimpice (Scuarul Mircea cel Bătrân) 

• 11.00 – primul start la categoria de vârstă 6 – 8 ani pe distanța de 300 m, urmat de starturile la celelalte categorii

• start categoria de vârstă 9 – 11 ani pe distanța de 700 m

• start categoria de vârstă 12-14 ani pe distanța de 1.000 m

• start categoria de vârstă 15 – 19 ani pe distanța de 1.200 m

• start categoria de vârstă +20 ani, Open pe distanța de 3.300 m

• 12.45 (Scuarul Mircea cel Bătrân) – festivitatea de premiere (ce va fi precedată de un moment artistic al Teatrului Municipal ”Ariel”)

Toți participanții la cros vor primi din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român tricouri și medalii cu însemnele olimpice și diplome de participare. COSR va oferi 30 de premii (cupe, biciclete, trotinete, rachete de tenis și seturi de mingi de tenis) pentru câștigătorii clasați pe primele 3 locuri la categoriile 6 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani, 15 – 19 ani, + 20 ani (Open), atât la feminin, cât și la masculin.

Manifestarea va fi supravegheată din perspectiva respectării ordinii și liniștii publice de către Poliția municipiului, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Poliția Locală, iar șoferii sunt informați că traficul auto pe porțiunea din Calea lui Traian pe care se desfãșoară Crosul ”Ziua Olimpică” va fi restricționat complet între orele 09.00 – 13.00; rutele ocolitoare sunt străzile Carol I și General Magheru. Conducătorii auto care intră în oraș dinspre Sud pe Calea lui Traian și doresc să meargă către Vlădești – Păușești – Băile Olănești sunt rugați să folosească varianta ocolitoare de pe str. Morilor.

Distribuie