S-au deschis taberele de teatru şi arte vizuale de la Călimăneşti

Călimăneşti, punct de atracție cultural. În perioada 13-23 Iulie, 2019, Primăria orașului Călimănești organizează în colaborare cu Fundația Act.or.sArt, București, Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu”, Ed. a XI-a și în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, Ed. a XIII-a, manifestări culturale menite a promova potențialul cultural al orașului Călimănești.

Festivitatea de deschidere oficială a acestora a avut loc sâmbătă, 13 iulie 2019, ora 17:00 pe terasa Hotelului Central din Călimănești, în cadrul căreia s-au cunoscut participanții de anul acesta la cele două manifestări și au fost admirate creații artistice realizate în cele 12 ediții anterioare ale taberei de pictură în cadrul expoziției ”Semne identitare”.
Tabăra Națională de Teatru ”Florin Zamfirescu” de anul acesta, organizată sub coordonarea Prof. Univ. Emerit, Dr. Florin Zamfirescu și a Lect. Univ., Dr. Ștefana Samfira, reunește masteranzi și studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică – I.L. Caragiale București.
Proiect inițiat în anul 2009 din dorința maestrului Florin Zamfirescu de a contribui la dezvoltarea activității culturale locale, ediția din acest an a Taberei de teatru cuprinde activități dedicate publicului, invitându-l să participe la atelierele de dezvoltare personală, atelierele de dans, concursurile de dans, karaoke, recitare etc.

De asemenea, studenții la teatru și actorii masteranzi participanți în tabără, vor urca pe scena Teatrului de Vară din Parcul Central Călimănești, evoluând în spectacole de recitare, dar mai ales, spectacole de teatru. Ediția din acest an a Taberei de teatru se va încheia cu premera piesei ”AUDIȚIA”, de Alexandr Galin, în regia Ștefanei Samfira, spectacol programat în data de 23 iulie 2019, ora 18:00, în Sala de Conferințe a hotelului Cozia.
Tabăra de Arte Vizuale ”Vlaicu Ionescu”, eveniment inițiat în anul 2007, a devenit o tradiție și o emblemă pentru activitatea cultural-artistică a orașului, în cadrul căreia se organizează ateliere de creație în domeniul artelor vizuale, expoziții personale și de grup cu lucrările artiștilor participanți. Proiectul încurajează dialogul intercultural, mobilitatea artiștilor, contribuind la dezvoltarea creativității și stimularea interesului pentru artă.

Tabăra de anul acesta va reuni, sub coordonarea D-lui Gheorghe Dican- Președinte U.A.P., filiala Vâlcea, 9 personalități artistice din România: Letiția Oprișan, Mara Diaconu, Cristina Bacicu Botez, Rodica Gheorghinoiu, Monica Turcu, Rodica Tarța, Adrian Tarța, Marin Răducu și studenta Universității Naționale de Arte București, Facultatea de Arte Decorative, Laura Stoian. Creațiile atistice, realizate pe parcursul taberei, le veți putea admira în cadrul expoziției finale, care va avea loc Marți, 23 Iulie 2019, ora 16:00, în holul hotelului Cozia.

Distribuie