Rezultatele Bursei Generale a Forței de Muncă

În data de 12 aprilie 2019, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea a organizat Bursa Generală a Forței de Muncă în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților din Rm. Vâlcea, din str. Calea lui Traian, nr. 98.
La bursă au participat 47 angajatori care au oferit 453 locuri de muncă vacante, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a fost de 413 persoane.


Oferta locurilor de muncă a fost diversificată, principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă (confecționeri textile, muncitori necalificați în industria confecțiilor), construcţii (dulgheri, zidari, electricieni, faianțari, finisori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică, turism (recepţioneri, cameriste, ospătari, ajutori ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, muncitori necalificaţi), prestări servicii (șoferi, electricieni, lăcătuși mecanici, frizeri, agenți vânzări, barmani, brutari, patiseri, cofetari, lucrători comerciali, vânzători, etc.).
71 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, iar în decurs de o lună, angajatorii ne vor comunica deciziile cu privire la ocuparea locurilor de muncă, urmând să dăm publicității rezultatele finale ale bursei în data de 13.05.2019.
De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: formare profesională, informare şi consiliere în carieră, relaţii cu angajatorii.


Întrucât piața muncii vâlcene se confruntă cu o lipsă acută de personal, s-au prezentat și facilitățile financiare oferite angajatorilor care încheie contracte conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurăilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, precum și stimulentele financiare oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției.
Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea.

Distribuie