Punct de vaccinare pentru elevi la Inspectoratul Școlar

Special pentru elevii care vor să se vaccineze împotriva COVID-19, astăzi, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, a fost deschis un punct de vaccinare, cu vaccin Pfizer. Acesta va avea astăzi program până la ora 19:00, în funcție de solicitări urmând să fie funcțional și în alte zile.

Prioritate la acest punct de vaccinare au copiii de peste 12 ani, începând de astăzi, 2 iunie, campania națională de vaccinare fiind extinsă și la această categorie de vârstă.

Prefectul Sebastian Fârtat a fost la deschiderea acțiunii de vaccinare a elevilor vâlceni, fiind plăcut impresionat de numărul mare de tineri care au ales să se imunizeze încă de la primele ore.

”Demararea acțiunii de vaccinare a copiilor de peste 12 ani este un pas important în desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva acestui virus și mă bucur că tinerii din Vâlcea au înțeles cât de important este să ne imunizăm cât mai mulți pentru a putea să ne recâștigăm libertățile pe care această pandemie ni le-a luat.

Exemplul lor de solidaritate este unul lăudabil cu atât mai mult cu cât COVID-19 ne-a demonstrat că destinele noastre sunt legate indisolubil și că numai printr-un efort din partea tuturor putem să grăbim întoarcerea la normalitate.

Este, din punctul meu de vedere, și un apel la responsabilitate pe care acești tineri îl fac către noi, adulții, pentru că ei își doresc să se întoarcă la școală în condiții normale, să se vadă cu prietenii și să se simtă în siguranță, iar vaccinarea pe scară largă este soluția pentru a învinge această pandemie”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Copiii cu vârste de peste 12 ani se pot vaccina fie prin programare în platforma națională din contul părinților sau tutorilor legali, fie se pot prezenta direct la centrele de vaccinare care administrează vaccin Pfizer, vaccinul autorizat pentru persoanele cu vârsta între 12 și 15 ani.

Schema de vaccinare este la fel ca la populația de peste 16 ani – două doze administrate într-un interval de 21 de zile.

De asemenea, este obligatoriu consimțământul informat al părinților sau tutorilor legali.

Rezumatul caracteristicilor vaccinului Pfizer poate fi consultat pe site-ul: http://bit.ly/RCP-Pfizer-1iunie, iar date despre acest vaccin puteți găsi pe site-ul http://bit.ly/vaccin-Pfizer.

De asemenea, pentru facilitarea procesului de vaccinare, puteți descărca și completa chestionarul de triaj (http://bit.ly/chestionar-triaj-adulti) și formularul de exprimare a acordului informat pentru minori (http://bit.ly/formular-minori) înainte de prezentarea la centrul de vaccinare.

Vă reamintim că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Distribuie