Proiect turistic de anvergură al administrației din Malaia

Primarul Gheorghe Dinculescu, în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea, intenționează dezvoltarea turistică a zonei, prin amenajarea unui traseu impresionant între Ciunget și Polovragi.

Potrivit declarațiilor primarului Gheorghe Dinculescu acest proiect vizează conectarea Văii Latoriței cu Cheile Oltețului printr-un drum care se întinde pe o suprafață de 48 de kilometri.

Traseul are potențialul de a deveni o atracție turistică majoră și urmează să fie inclus pe harta destinațiilor turistice recomandate.

„Împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, am discutat să identificăm surse de finanțare și, în acest sens, am trimis o adresă către ministere prin care am înștiințat că, cel puțin pe raza județului Vâlcea, nu suntem afectați de situri naturale, limita sitului Parâng fiind undeva până la acest drum.

În prezent, drumul este practicabil cu mașina de teren, dar, având baza, trebuie să-l modernizăm.

Punerea pe harta turistică a acestui drum reprezintă pentru turistul cazat la Malaia posibilitatea de a vedea peisajele fantastice de pe Valea Latoriței, care sunt dintre cele mai frumoase și cele mai sălbatice zone, unice în România”, susține primarul Gheorghe Dinculescu.

Distribuie