Proiect pentru o piaţă modernă în oraşul Călimăneşti

Piaţa din centrul oraşului Călimăneşti va fi reabilitată pentru a oferi condiţii conforme cu normele sanitare în vigoare producătorilor locali şi din împrejurimile localităţii atât pentru desfacerea produselor agricole şi alimentare tradiţionale (legume, fructe, preparate din carne), cât şi pentru cele piscicole.

În prezent, în Călimăneşti, activitatea de comercializare a produselor tradiţionale se desfăşoară într-un imobil construit în urmă cu foarte mulţi ani, imobil care nu oferă condiţii decât pentru comercializarea legumelor şi fructelor, deşi zona în care este amplasat oraşul este pe de o parte o zonă pescărească de tradiţie şi pe de altă parte o zonă în care se produc numeroase produse tradiţionale.

Din aceste motive, administraţia locală își dorește realizarea unui proiect de modernizare a pieţei din centrul oraşului şi, bineînţeles, obţinerea unei finanţări care să permită implementarea unui astfel de proiect.

Astfel, în Călimăneşti se va crea un „Centru de comercializare a produselor tradiţionale şi peşte”. Valoarea investiţiei se ridică la peste 1.000.000 lei. Investiţia propusă se încadrează în tendinţa generală de dezvoltare a oraşului şi contribuie la promovarea produselor locale tradiţionale.

Distribuie