Proiect Erasmus+ la Liceul din Horezu

În perioada 12 – 19 septembrie 2021, în stațiunea Rânca, a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului EDUcate YOUth – KA2 – Nonformal bridges to formal education, finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de doi ani, între 1 martie a.c. și 28 februarie 2023 și își propune o cooperare intensă la nivel inter-sectorial, tineret și educație, pentru a stimula gândirea critică și prezentarea informațiilor corecte în rândul tinerilor între 14 și 20 de ani din România, Turcia și Italia.

Proiectul, implementat de Asociația Tineret pentru Dezvoltare Durabilă (ATDD), are ca parteneri TC – Belen Kaymakamlığı – Turcia, Beyond Borders – Italia și Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu.

Participanții la prima întâlnire din proiect au lucrat intens la dezvoltarea unor metode non-formale care pot fi folosite și în mediul educațional dar și de cei care acționează în domeniul dezvoltării tineretului, de stimulare a gândirii critice independente, de filtrare a informațiilor din mass-media, de identificare a celor corecte și valoroase.

Activitățile din cadrul proiectului au inclus și o vizită la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu pe lângă prezentarea metodelor de dezvoltare a gândirii critice, propuse de fiecare țară parteneră sau seri culturale, în care cele trei țări au avut oportunitatea de a-și expune frânturi din tradiții și cultură.

La finalul proiectului, toate metodele inovate vor fi reunite într-un ghid disponibil oricui care este dispus să îmbine în activitatea sa educațională, activitățile formale cu cele non-formale.
 
 

Distribuie