Primarul Sorin Vasilache, mesaj de ziua stațiunii Băile Olănești

„Aniversăm astăzi 19 iulie 2020 împlinirea a 493 de ani de la prima atestare documentară a orașului Băile Olănești.

La 19 iulie 1527, printr-un hrisov semnat de domnitorul Țării Românești, Radu de la Afumați întărea stăpânire asupra unor pământuri în Olănești și Iaroslăvești “jupânului Goran Spatar și fratelui sau Albul și unchilor săi Vlaicul și Danciul cu fii lor”.

19 iulie 1527 – 19 iulie 2020 reprezintă 493 de ani ce asigură istoria localității noastre și perspectiva unui viitor cu realizări și împliniri.

Stațiunea Băile Olănești este una din puținele localități din țară ce întrunește în chip armonios doi factori naturali de cură: factorul climatic și topoclimatic local și factorul hidromineral constituit din apele minerale dătătoare de sănătate.

Cele opt localități componente ale orașului: Livadia, Olănești, Cheia, Tisa, Gurguiata, Pietrișu, Comanca și Mosoroasa încântă prin frumusețea peisajelor, unicitatea lăcașurilor de cult (Schitul Iezer, Pahomnie, Bradu, Biserica din lemn a lui Horea, Mânăstirea Comanca) dar și a rezervațiilor naturale (Parcul Național Buila Vânturarița, Lacul Frumos – Mosoroasa).

Prestigiul, istoria și zestrea naturală a orașului nostru ne obligă pe noi, reprezentanții autorității publice locale, dar și pe toți locuitorii să asiguram acestei minunate urbe toate resursele necesare pentru o modernizare la standarde europene.

Anul acesta, urmare a restricțiilor din Starea de Alertă nu vom putea sărbători Zilele Orașului așa cum ne-am obișnuit – cu spectacole, concerte, foc de artificii.

Suntem încrezători că vom depăși cu bine cât de curând această situație și lucrurile vor intra în normalitate.

Având convingerea că sentimentele de mândrie și bucurie, generate de privilegiul că suntem olăneșteni, vor fi trăite permanent cu maxima intensitate, urez tuturor locuitorilor orașului Băile Olănești multă sănătate, împliniri și spor în activitate!

La mulți ani, olăneșteni!
La mulți ani, Băile Olănești!

Cu respect și prețuire,

Primar oraș Băile Olănești
Ec. Vasile Sorin Vasilache”, a postat pe o rețea de socializare alesul localității.

Distribuie