Primarul Florinel Constantinescu a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a unui prim lot de 5 blocuri

Dr. Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești, a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contractul de finanțare pentru reabilitarea unui prim lot de 5 blocuri din localitate.

Conform Anexei nr. 2 la Ordinul nr. 2154 privind aprobarea Programului național multianul privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe cu finanțare în perioada 2020 – 2022, publicat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în Monitorul Oficial, din lotul de 5 blocuri fac parte: blocul 6 A situat pe strada Aurel Vlaicu nr. 8, blocurile 670, 672 și 674 situate pe Aleea Ostrovului nr. 6 și blocul 1 situat pe strada Calea lui Traian.

Solicitarea de finanțare a fost depusă în baza OUG nr. 18/2009 privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe. Cotele de finanțare sunt: 60% MDRAP, 30% buget local și 10% asociațiile de proprietari.

Valoarea totală a investiției de reabilitare termică a celor 5 blocuri se ridică la 6.036.470 lei, din care 3.036.868, 82 de lei vin de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Prin realizarea acestei investiții se urmărește reabilitarea termică a blocurilor.

Lucrările propuse sunt: lucrări de reabilitare termică a anvelopei, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, lucrări de reabilitare şi modernizare a instalaţiei de distribuţie a agentului termic, lucrări conexe justificate din punct de vedere tehnic în expertiza tehnică şi, după caz, în auditul energetic.

Primăria orașului Călimănești are în vedere reabilitarea termică a tuturor blocurilor de locuințe din localitate.

Distribuie