Primarul Costea, optimist privind introducerea gazelor în Lungești

Primarul Tiberiu Costea speră ca, în următorii ani, să racordeze localitatea Lungeşti şi la reţeaua de gaze naturale.

„Refacem certificatul de urbanism, fiindcă acum nu mai este valabil, pentru că s-a schimbat denumirea proiectului, şi trebuie să depunem documentaţii pentru sistemul acesta inteligent de gaze naturale.

Cu siguranţă, aceste proiecte de gaze se vor finanţa, şi asta fiindcă se pune accent pe branşarea localităţilor la gazele naturale în planul de investiţii „Anghel Saligny” şi inclusiv în PNRR, cu bani europeni.

Posibilitatea ca din ce în ce mai multe gospodării din mediul rural să poată avea acces la gaze naturale este importantă, din punctul meu de vedere, pentru a reduce pe cât posibil sursa de încălzire cu material lemnos, pentru că toată lumea pune astăzi accent pe păstrarea pădurilor, împădurire, pe refacerea zonelor care au fost defrişate.

În acest sens trebuie ca, pe viitor, să se găsească soluţii alternative, iar gazele pot fi una dintre aceste soluţii.

Prin urmare, am încredere că astfel de proiecte se vor finanţa, la modul cum sunt conturate programele de finanţare PNRR sau programele guvernamentale, fiindcă sunt introduse noţiunile de proiecte de branşare a localităţilor la sistemul de alimentare cu gaze”, a precizat primarul localităţii Lungeşti.

Distribuie