Prefectul Florian Marin, precizări privind aspectul exterior al instituţiei pe care o conduce

„Foarte multe discuții, atât în spațiul virtual, cel gazetăresc dar și printre locuitorii județului și ai municipiului, a creat modul în care arată la exterior clădirea Instituției Prefectului Vâlcea.

Au existat opinii diverse, de la simple constatări ale stării clădirii până la ideea ca prefectul asistă nepăsător la degradarea continuă a acesteia, fără a face ceva. Înainte de toate aș vrea să fac doar câteva scurte mențiuni:

Instituția Prefectului a întocmit și după numirea mea în această funcție, documentații de specialitate pentru alocarea de fonduri în vederea repărării clădirii, atât în luna aprilie 2018 cât și în martie 2019. Acestea se adaugă la cele realizate atât de către domnul prefect de la acea dată, Dumitru Nicu Cornoiu, în anul 2015 cât și de către ceilalți prefecți, de-a lungul timpului.

Prefectura nu are calitatea de ordonator principal de credite, ca să realizeze cu prioritate, din fondurile sale asemenea lucrări, singura instituție care poate dispune fiind ministerul de resort.

Exstă promisiunea ca din bugetul acestui an, să fie alocată suma necesară reparației clădirii Prefecturii și astfel, în vara/toamna acestui an să înceapă lucrările”, a postat pe o rețea de socializare prefectul Florian Marin.

Distribuie