Politehnica București își va deschide o filială la Râmnicu Vâlcea

Prezent miercuri, 13 martie, la București, la sediul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, primarul Mircia Gutău a avut o discuție aplicată, de peste o oră, cu rectorul Mihnea Costoiu în care s-au abordat mai multe aspecte practice privind înființarea la Râmnicu Vâlcea a unei filiale locale a celei mai mari instituții de învățământ tehnic superior din țară.

Această intenție ar urma să devină realitate în contextul existenței mai multor opțiuni privind viitorul sediu ale acestei filiale, dar în oricare din variantele luate în discuție nici un metru pătrat de teren nu va ieși din domeniul public!

Filiala locală a Politehnicii ar putea consta, într-o primă fază, din mai multe secții de IT, la care se pot adăuga și alte profile stabilite în urma consultării cu oamenii de afaceri.

În continuarea acestui demers, rectorul Mihnea Costoiu – care a câștigat la finele anului trecut cel de-al patrulea mandat de cinci ani ca rector al Politehnicii București – va fi prezent la finele lunii în Râmnicu Vâlcea, ocazie cu care va vizita obiectivele implicate și va susține și o conferință de presă.

Distribuie