Pași decisivi spre noua stațiune montană de la Vaideeni

Înfiinţarea unei staţiuni montane, Ursul-Ursuleţul, în Masivul Parâng, în golul alpin de pe Vârful Romani, unde peisajul este mirific, proiect amițios al administrației din Vaideeni, în parteneriat cu echipa Consiliului Județean Vâlcea.

Potrivit declarațiilor primarului Daniel Achim Băluță, noua staţiune va fi primul pas pentru a crea un adevărat sat de vacanţă, unde se va amenaja un parc de aventură cu trei pârtii de schi, una chiar pe vârful Ursu.

În proiect sunt prinse inclusiv o instalaţie de alpine coaster şi tiroliene. Pentru dezvoltarea staţiunii loturile au fost scoase acum doi ani la licitaţie. Ursul Ursuleţu va fi a treia staţiune montană din Vâlcea, aflată la Vaideeni, la cota 1600.

„Mie îmi place să spun şi va fi certitudine, că prin acest proiect vom aduce Austria la Vâlcea. Staţiunea Ursu – Ursuleţul, Vârful Romani şi Obârşia Lotrului vor întregi cel mai mare resort turistic de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina”, a declarat primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă.

Distribuie