Orlești. Se modernizează iluminatul public

Noi investiții în Orlești. Consilierii locali au aprobat recent o hotărâre privind demararea investitiei „Modernizare iluminat public în comuna Orlești, judeţul Vâlcea”.

În baza hotărârii adoptate, s-a aprobat participarea Comunei Orlești în cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionarii inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public finanțat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Valoarea totală a investiției este de 497.075,97 lei fără TVA, respectiv 590.792,04 lei TVA inclus. Potrivit declarațiilor primarului Constantin Cîrstina, proiectul are ca scop înlocuirea și completarea sistemului de iluminat public în intravilanul comunei Orlești.

Modernizarea constă în achiziţionarea a 201 corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED cu putere instalată astfel: 201 lămpi de putere 53 W.

Alesul din Orlești a punctat faptul că, puterea instalată totală a sistemului nou proiectat este de 10,65 kW, rezultând o economie de energie de 74,30% pe an, și costuri de întreținere 0 (pentru un timp de funcţionare mediu de 4150 ore/an).

Durata de garanţie a echipamentelor si lucrărilor este de 5 ani, cu o durată normată de viață de 11 ani.

Distribuie