Niciun caz de Covid-19 în școlile vâlcene

În urma Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 4 de astăzi, 12.02.2021, privind actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din Județul Vâlcea în condiții de siguranță epidemiologică, avem următoarea situație:

Scenariul 1: 296 unități școlare
Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori;

Scenariul 2: 109 unități școlare
Acest scenariu presupune:
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie;

b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studio dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori;

Scenariul 3: 0 unități școlare
Acest scenariu presupune:
a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar;

b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

La nivelul județului Vâlcea situația epidemiologică în școli este următoarea:

  1. Nr. elevi confirmaţi în perioada 8-11 februarie: 0
  2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie datorită îmbolnăvirilor cauzate de virusul SARS-CoV-2: 0
  3. Nr. angajaţi confirmaţi în perioada 8-11 februarie: 0
  4. Nr. clase care au trecut la învățarea online din cauza solicitărilor cadrelor didactice cu risc ridicat de îmbolnăvire în baza adeverinței emise de medical de medicina muncii sau medical curant: 7.

Situaţie epidemiologică  în școlile din țară, 11 Februarie, ora 18.00:
Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL si VL).

Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii.

Număr total cazuri la nivel naţional:

  1. Nr. elevi confirmaţi în perioada 8-11 februarie: 244
  2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171
  3. Nr. angajaţi confirmaţi în perioada 8-11 februarie: 329

Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majora triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunţarea medicului de familie.

Data de referință pentru aceste informații este 12 februarie, ora 14.30.

Biroul de comunicare

Distribuie