Negocieri PNL – Gutău pe buget. Anumiți consilieri liberali au aflat din presă de întâlnire

Viceprimarul liberal al Râmnicului, Virgil Pîrvulescu, însoțit de un număr restrâns de aleși PNL s-a întâlnit în această dimineață cu primarul Mircia Gutău și directorul economic al Primăriei, Narcisa Colțoș, tema abordată fiind bugetul care urmează a fi aprobat în ședința din 22 aprilie.

De la ședință au lipsit mai mulți consilieri PNL, aceștia declarând redactorilor publicației noastre că au aflat din mass-media despre întâlnire. Contactat telefonic, viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu, a acuzat: „Nu ar fi prima dată când domnul Pîrvulescu ia decizii pe cont propriu!”. Din cei 9 consilieri PNL, la întâlnire au participat doar 4.

Primarul Gutău: „M-au rugat să am o întâlnire, sunt un om deschis dialogului!”

Edilul Râmnicului, Mircia Gutău, a declarat că întâlnirea desfășurată începând cu ora 8.00 la Primăria Râmnicului a fost solicitată de liberali, discuțiile purtându-se civilizat și cu argumente.

„M-au rugat să avem o întâlnire, anunțându-mă ieri, că vin șase consilieri. Azi, au venit patru. A fost o discuție civilizată și pe argumente. Cred că au înțeles că eu sunt un om deschis dialogului. Am acceptat și anumite propuneri ale lor, important este să facem treabă! Am fost de acord cu propunerea de a aloca mai multe fonduri pentru școli… Eu cred că le-am dovedit că sunt un om deschis dialogului. Voi avea discuții și cu aleșii PER și PSD și cred că bugetul va trece fără probleme”, a precizat edilul Râmnicului.

Primarul Mircia Gutău a mai punctat faptul că, în ședința din data de 22 aprilie, viceprimarul PNL, Virgil Pîrvulescu, va fi împuternicit să întreprindă demersurile legale pentru preluarea unor terenuri, precum și înființarea unei societăți comerciale în vederea înființării unui parc industrial.

De ce a mințit Grigore Crăciunescu?

Contactat telefonic, pe un ton vehement, consilierul liberal Grigore Crăciunescu, a negat inițial întâlnirea aleșilor PNL din această dimineață: „A fost o întâlnire ad-hoc! A fost doar o discuție informală pe buget, o decizie luată instantaneu pentru a nu mai exista tensiuni în ședința Consiliului Local. Am avut propuneri concrete care se vor regăsi în amendamente!”, a afirmat vizibil deranjat Grigore Crăciunescu.

Mai târziu, i-am înțeles și atitudinea, ținând cont de declarațiile unor colegi de partid, nechemați la întâlnire. De altfel, chiar viceprimarul Virgil Pîrvulescu, s-a arătat deranjat de publicarea informației că există o întâlnire a consilierilor PNL cu primarul Gutău.

Consilieri PNL, nechemați la ședință

Din cei 9 aleși PNL, doar 4 au fost prezenți la întâlnirea din această dimineață de la Primăria Râmnicului: viceprimarul Virgil Pîrvulescu, Grigore Crăciunescu, Bogdan Popa și Radu Proteasa. Au fost și consilieri PNL care au aflat din mass-media despre întâlnire.

„Nu am știut despre această ședință. Am aflat din presă. Nu am ce detalii să vă spun!”, ne-a declarat Cristian Simoiu.

„Eu nu am participat la această ședință! Nu am știut, am aflat din presă. A fost domnul viceprimar, ceea ce nu mi se pare nimic în neregulă. Nu ne transmite nouă programul dânsului. Deocamdată, nu am vorbit cu colegii mei!”, a spus Nicoleta Strîmbei.

„Nu pot să vă spun detalii, pentru că nu am participat. Prefer să nu comentez de ce nu am fost”, a subliniat Narcisa Stan.

„Vă rog să luați legătura cu domnul viceprimar Virgil Pîrvulescu, el este în măsură să vă răspundă la aceste întrebări. Eu nu am participat, fiind plecat din localitate”, a declarat Lucian Pavelescu.

Viceprimarul Pîrvulescu a avut și un răspuns privind absența colegilor săi de la întâlnire: „N-au avut modificări la buget! Nu toți oamenii fac propuneri!… Dar, de unde știți că nu au fost?”, a afirmat viceprimarul Virgil Pîrvulescu.

Receptivitate la propunerile consilierului Bogdan Popa

Consilierul Bogdan Popa ne-a declarat că propunerile sale au vizat Cartierul Goranu, reușind chiar prinderea în buget a unui proiect. „A fost prins în buget studiul de fezabilitate pentru Valea Stăncioiului. În zonă sunt case afectate și se impune de urgență stabilizarea malului”, ne-a declarat liberalul Bogdan Popa.

O altă propunere a tânărului consilier a vizat suprailuminarea trecerilor de pietoni de pe Centura Goranu, primind din partea primarului Gutău promisiunea de soluționare a problemei prin depunerea unui proiect european la care a fost solicitat să lucreze.

De asemenea, Bogdan Popa a ridicat și problema înființării unui fond pentru tineret pus la dispoziția ONGT-urilor, inițiativă propusă în colaborare cu Narcisa Stan. Răspunsul primarului Gutău a fost pozitiv și în această situație, edilul arătându-și chiar disponibilitatea repartizării unor spații.  

Viceprimarul liberal, Virgil Pîrvulescu, a subliniat faptul că întâlnirea de astăzi a fost una tehnică: „La discuții a participat directorul economic al primăriei. A fost o întâlnire tehnică, să stabilim de la ce capitole scădem sau creștem. A fost și domnul primar la discuții. Am analizat în ce măsură proiectele promovate sunt oportune pentru municipiu…”, a conchis viceprimarul Pîrvulescu.

NICOLETA CHERA

Distribuie