Moment aniversar pentru locuitorii din Băile Olănești. Mesajul primarului Vasilache

Aniversăm astăzi 19 iulie 2021 împlinirea a 494 de ani de la prima atestare documentară a orașului Băile Olănești.

La 19 iulie 1527, printr-un hrisov semnat de domnitorul Țării Românești, Radu de la Afumați întărea stăpânire asupra unor pământuri în Olănești și Iaroslăvești „jupânului Goran Spatar și fratelui său Albul și unchilor săi Vlaicul și Danciul cu fiii lor”.

„19 iulie 1527 – 19 iulie 2021 reprezintă 494 de ani ce asigură istoria localității noastre și perspectiva unui viitor cu realizări și împliniri.

Stațiunea Băile Olănești este una din puținele localități din țară ce întrunește în chip armonios doi factori naturali de cură: factorul climatic și topoclimatic local și factorul hidromineral constituit din apele minerale dătătoare de sănătate.

Cele opt localități componente ale orașului: Livadia, Olănești, Cheia, Tisa, Gurguiata, Pietrișu, Comanca și Mosoroasa încântă prin frumusețea peisajelor, unicitatea lăcașurilor de cult (Schitul Iezer, Pahomnie, Bradu, Biserica din lemn a lui Horea, Mânăstirea Comanca), dar și a rezervațiilor naturale (Parcul Național Buila Vânturarița, Lacul Frumos – Mosoroasa).

Prestigiul, istoria și zestrea naturală a orașului nostru ne obligă pe noi, reprezentanții autorității publice locale, dar și pe toți locuitorii să asiguram acestei minunate urbe toate resursele necesare pentru o modernizare la standarde europene.

Și anul acesta, ca urmare a restricțiilor prelungite impuse de Starea de Alertă, dar și din cauza faptului că este necesară schimbarea locației de organizare a evenimentului din Parcul Central, nu vom putea sărbători Zilele Orașului așa cum ne-am obișnuit – cu spectacole, concerte, foc de artificii.

Autoritatea publică locală a premiat astăzi, 19 iulie, cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie și va desfășura o întâlnire culturală dedicată aniversării a 494 de ani la sediul din strada Băilor nr. 24, la orele 15.00.

Având convingerea că sentimentele de mândrie și bucurie, generate de privilegiul că suntem olăneșteni, vor fi trăite permanent cu maximă intensitate, urez tuturor locuitorilor orașului Băile Olănești multă sănătate, împliniri și spor în activitate!

La mulți ani, olăneșteni!
La mulți ani, Băile Olănești!”, a declarat primarul orașului Băile Olănești, ec. Vasile Sorin Vasilache.

Distribuie