Mesajul viceprimarului Eusebiu Veţeleanu cu ocazia Zilei Eroilor – Înălţarea Domnului

Nu cred că putem găsi o suprapunere mai plină de semnificaţii, deopotrivă sacre şi istorice, decât aceea a sărbătoririi Înălţării Domnului în acelaşi timp cu Ziua Eroilor Neamului.

După cum Isus le spune, la Înălţarea Sa, ucenicilor: ”Iată, eu sunt cu voi până la sfârşitul veacurilor”, tot aşa martirii Neamului Românesc, cei care şi-au dat viaţa pentru a-şi apăra credinţa, graiul şi hotarele, sunt mereu alături de noi, revenindu-ne datoria, dar şi cinstea, de a le preţui faptele şi sacrificiul.

Jertfa Eroilor Neamului a fost puterea care a dus România mai departe, iar Revoluţia de acum aproape trei decenii a fost cel mai recent moment dintr-un mult prea lung şir de confruntări în care s-a plătit un astfel de tribut.

Ziua Eroilor reprezintă cel mai bun prilej, şi încă unul încărcat de semnificaţii divine, pentru a ne reculege în faţa jertfei aproapelui, pentru a-i slăvi memoria şi pentru a încerca, pe cât ne stă în puteri, să ne ducem viaţa după asemănarea faptelor bune ale celor de dinaintea noastră.

Fie ca nu numai astăzi, de ziua lor, să ne amintim de eroii cărora le datorăm totul, iar reculegerea la mormintele lor să ne fie o obişnuinţă dată de respectul pe care fiecare trebuie să-l poarte istoriei naţionale.

Glorie veşnică eroilor Neamului Românesc!

Hristos S-a Înălţat!

Distribuie