Marcel Ciolacu (PSD): „E revoltătoare desființarea SIIJ, când zi de zi vedem ticăloșiile din justiție”

Liderul interimar al PSD e profund nemulțumit de propunerea privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților. Marcel Ciolacu a catalogat, printr-o declarație publică, drept „revoltătoare” intenția Guvernului și a notat că orice dezbatere pe acest subiect trebuie să aibă loc în Parlament. 

„Este revoltătoare, în contextul actual, când zi de zi vedem ticăloșiile și abuzurile din justiție, chiar și o discuție despre desființarea Secției speciale. Cazul Țăndărei, vă spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi?”, a subliniat Ciolacu. 

El a adăugat că românii s-au pronunțat printr-un referendum privind justiția în legătură cu emiterea ordonanțelor de urgență în acest domeniu și a precizat că dezbaterea pe astfel de subiecte trebuie să se desfășoare în Legislativ. 

„Poporul român s-a pronunțat prin referendum ca legile privind justiția să nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe această temă trebuie să aibă loc doar în Parlament și prin consultarea asociațiilor de magistrați și a tuturor instituțiilor interesate (CSM, parchete, instanțe) pentru că independența magistraților este vitală pentru o justiție corectă”, a conchis șeful interimar al social-democraților. 

Reacția sa vine după ce Ludovic Orban a declarat că propunerea făcută de ministrul Cătălin Predoiu, potrivit căruia Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție trebuie desființată, este una corectă.

Distribuie