Malaia, o nouă stațiune turistică a județului Vâlcea

Anul 2022 ar putea însemna pentru Malaia, atestarea drept stațiune de interes local, potrivit demersurilor începute în vara anului 2021, astfel localitatea de pe valea Lotrului ar urma să fie a opta stațiune a județului Vâlcea.

”Este primul lucru pe care mi l-am propus în acest mandat. Completarea și pregătirea datelor pentru a pune oficial, în calea turiștilor, stațiunea Malaia. Fluxul de turiști crescut, numărul de autorizații pentru structuri de cazare pe care le-am eliberat în acești doi ani, au pus bazele acestei strategii care va duce clar, localitatea noastră în rândul stațiunilor vâlcene”, susține primarul Gheorghe Dinculescu.

Procesul de atestare a stațiunii Malaia cuprinde o colectare de date și informații și constituirea dosarului în vederea depunerii pentru obținerea statutului de stațiune turistică de interes local, pentru Primăria Comunei Malaia.

Acest dosar structurează  poziția geografică, infrastructura, cadrul natural, cadrul socioeconomic, probleme de mediu și factori naturali de risc . Aici intră și analiza potențialului turistic în funcție de tipul stațiunii turistice: factori naturali de cură, bioclimatul zonei, dom schiabil.

Se are în vedere nivelul actual de valorificare din punct de vedere turistic: structuri de primire turistice și de agrement, informații privind circulația turistică.

”Da, foarte mulți turiști din Moldova, din Ardeal, din Constanța. Vin din toată țara pentru a admira nu doar Cascada Scoruș. Aici am amenajat o parcare și ușor zona se va dezvolta. Dar turiștii vin pentru toată Malaia. Pe care sperăm să o atestăm drept stațiune montană. Sunt multe de făcut aici. Vrem să amenajăm pe Transalpina o zonă civilizată de comerț, vrem să investim în tot ce înseamnă infrastructură aici, la Malaia”, spune primarul Gheorghe Dinculescu.

Distribuie