LISTA. Bani de la Guvern pentru localitățile afectate de inundații

Guvernul a adoptat recent o hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de calamităţile naturale.

Pe listă se regăsesc mai multe localități din județul Vâlcea.

Demersuri pentru alocarea de fonduri

Prin adresa comună a Instituției Prefectului – Județul Vâlcea nr. 9049/02.07.2020 și a Consiliului Județean Vâlcea nr. 9823/02.07.2020 au fost transmise proiectul de hotărâre a Guvernului și nota de fundamentare privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru județul Vâlcea, în vederea refacerii infrastructurii afectate de calamitățile naturale, însoțite de Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 12/16.06.2020 și nr. 16/02.07.2020.

Bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului

În anul 2020, pe teritoriul României, unele unităţi administrativ – teritoriale au fost afectate de precipitaţii sub formă de averse, cu regim torenţial, însoţite de descărcări electrice.

Creşterile semnificative de niveluri şi debite pe unele cursuri de apă, caracterul torenţial al ploilor și topirea zăpezii au produs inundaţii şi pagube materiale pe raza teritorială a unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţele Arad, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Cantităţile foarte mari de precipitaţii căzute pe raza acestor judeţe au generat inundaţii, alunecări de teren, au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor, digurilor și punți pietonale.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate.

JURNAL VÂLCEAN vă prezintă lista sumelor alocate către localitățile vâlcene:

Distribuie