„Liberalii nu susțin legile în Parlament!”, acuză deputatul Eugen Neață

Politica trebuie facută mereu pentru oameni, în sprijinul acestora. În situațiile limită, cum este aceasta pe care o trăim acum, datoria politicienilor este să se ridice deasupra orgoliilor de partid și să ajute românii loviți de cea mai periculoasă criză de după al doilea război mondial.

Azi, în Camera Deputaților, am votat șase proiecte de modificare a unor legi, de la suspendarea rambursării creditelor și acordarea facilităților fiscale și până la modificări ale Codului muncii și stimularea participării copiilor la învățământul preșcolar. Votul s-a realizat on-line.

Dintre proiectele votate astăzi, cele mai importante pentru români sunt:
✅ Suspendarea plății #ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, fără dobândă la dobândă!
✅ Amânarea plății CAS și a contribuției asiguratorii pentru muncă datorate de firmele afectate. Fără penalități, fără dobânzi!
✅ Amânarea plății facturilor de utilități (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile). Fără penalități, fără dobânzi!

De ce am avut aceste inițiative și de ce le-am susținut cu toată tăria acum? Pentru că Guvernul nu dă semne că vede cei peste 1 milion de români care și-au pierdut locurile de muncă sau sunt deja în șomaj tehnic!

Singurii care s-au opus la vot sunt tocmai liberalii, guvernanții acestei țări. Ei nu par să înțeleagă nici acum prin ce trec oamenii cu adevărat și câtă nevoie au de ajutor. Mai mult, amenință să atace la Curtea Constituțională documentele adoptate astăzi în Parlament.

Legile votate de noi merg la promulgare și sper ca Președintele României să înțeleagă și urgența și necesitatea lor pentru toți cei aflați față în față cu pericolul epidemic și cu pericolul economic care îi amenință zi de zi.

Distribuie