Legea Eugen Neață se aplică şi în zona Berbeşti

Locuitorii orașului Berbești și ai localităților aflate pe o rază de 8 kilometri se pot pensiona cu doi ani mai devreme, fără penalități, dacă au trăit acolo treizeci de ani, conform unei adeverințe eliberate de Evidența populației.

“Am vorbit deseori aici despre acest beneficiu care, iată, a devenit realitate și pentru cei din Berbești și împrejurimi.

În anul 2017, când am obținut același beneficiu pentru oamenii din Râmnicu Vâlcea și împrejurimi, vâlcenii au numit acest document Legea Eugen Neață.

Începând din această săptămână, după ce am introdus și zona Berbeștilor în document și documentul a fost promulgat de președinte, Legea Eugen Neață se aplică și locuitorilor din această zonă, adică din localitățile Alunu, Cernișoara, Copăceni, Grădiștea, Lăpușata, Mateești, Oteșani, Roșiile, Sinești, Slătioara, Stroești și, desigur, orașul Berbești.

Pentru a vedea cu exactitate fiecare sat în parte, consultați tabelul atașat și harta regiunii, așa cum au fost ele definite deja de autoritățile competente.

Beneficiul major nu este numai dreptul de a te pensiona cu doi ani mai devreme, ci și faptul că o poți face obținând aceeași pensie ca la vârsta standard de pensionare, fără penalități.

Procedura de urmat este aceasta.
Mai întâi se obține de la Evidența populației o adeverință prin care se atestă că ați locuit treizeci de ani în una dintre localitățile din tabel, în regiunea cu poluare remanentă.

Faceți acest lucru înainte cu doi ani de a împlini vârsta de pensionare.
Strângeți toate documentele care se depun în mod obișnuit pentru pensionare, puneți-le într-un dosar împreună cu adeverința și depuneți dosarul la Casa județeană de pensii Vâlcea.

Eu țin legătura permanent cu Casa de pensii și vă asigur că instituția este pe deplin pregătită să aprobe aceste dosare, conform legii 263/2010, supranumită de vâlceni Legea Eugen Neață.

Sunt foarte mândru de această reușită la finalul mandatului meu de deputat și la începutul celui în care știu că vom identifica împreună noi subiecte de îmbunătățire a vieții tuturor vâlcenilor”, a declarat deputatul social-democrat vâlcean, Eugen Neață.

Distribuie