Introducerea medicamentelor biosimilare în sistemul de sănătate românesc. Deputatul Cocoş, prezent la discuții!

Deputatul social-democrat vâlcean, Vasile Cocoş, a participat astăzi la Conferința – „Oportunități ale adopției medicamentelor biosimilare pentru sistemul de sănătate din România”, care s-a desfășurat la Hotel Radisson, București. „Un medicament biosimilar este un succesor al unui medicament biologic pentru care brevetul a expirat, iar exclusivitatea a fost pierdută. Un medicament biologic este un medicament a cărui substanță activă este produsă sau extrasă din organisme vii, țesuturi sau celule. Biosimilarul este un medicament biologic înalt similar cu medicamentul de referință și are un profil de siguranță și eficacitate echivalent cu acesta”, a afirmat parlamentarul PSD.

Biosimilarele oferă o alternativă terapeutic echivalentă și mai puțin costisitoare față de produsele biologice existente care și-au pierdut drepturile de exclusivitate.

La nivel global, medicamentele biosimilare sunt prezente in peste 75 de țări. În Uniunea Europeană, biosimilarele au fost aprobate pentru prima dată în 2006. Peste 50 de biosimilare aprobate de U.E. și-au dovedit siguranța și eficacitatea până în prezent, niciunul nu a fost retras sau nu i-a fost suspendată autorizația de punere pe piață.

Distribuie