Informare de presă – Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției

ℹ La data de 31 martie 2020, la nivelul județului Vâlcea sunt 296 persoane în carantină instituționalizată și 1.570 persoane în autoizolare și monitorizare la domiciliu.

ℹ Persoanele aflate în izolare la domiciliu și cele aflate în centrele de carantină nu prezintă până în acest moment simptome respiratorii compatibile cu infecția #COVID-19.

ℹ Dorim să menționăm că medicii de familie trebuie să-și achiziționeze atât echipament de protecție cât și produse biocide în vederea acordării asistenței medicale primare pacienților.

ℹ De asemenea, în vederea combaterii și răspândirii noului #Coronavirus dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context, echipaje mixte de jandarmi, polițiști și polițiști locali au continuat verificările atât în rândul persoanelor fizice cât și a agenților economici din județ.

ℹ Astfel, în tot județul Vâlcea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 2.335 de persoane, din 1.005 locații, în urma acestor verificări patru persoane fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități de a nu părăsi locuința, valoarea acestor sancțiuni ridicându-se la 7.100 lei.

ℹ Au mai fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 270.000 de lei, pentru încălcarea art.5 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, privind circulația persoanelor, precum și 13 sancțiuni pentru fapte de natură economică, cu o valoare de 40.000 de lei.

ℹ Totodată, în ultimele 24 de ore, jandarmii vâlceni au executat 12 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 61 autovehicule.

ℹ Reamintim că, începând cu data de 30 martie 2020, persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor răspunde penal conform legii.

Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune.

Distribuie